01.10.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

JORDAN

KĆERI SADAMA HUSEINA POČELE NOVI ŽIVOT U AMANU

KĆERI SADAMA HUSEINA POČELE NOVI ŽIVOT U AMANU

Kćeri bivšeg iračkog vođe Saddama Husseina 36-godišnja Raghad i 34-godišnja Rana, započele su novi život u jordanskom glavnom gradu Ammanu. Jordanski kralj Abdullah dao im je u kolovozu politički azil, pa su se uz američko odobrenje preselile iz Bagdada u Aman. Željele su svakako napustiti Bagdad zbog straha od moguće osvete za ono što je radio njihov otac. Američke vlasti nisu imale ništa protiv njihovog odlaska, jer protiv njih nije bilo nikakvih optužbi. One ne samo da nisu sudjelovale u zločinima što su ih počinili njen otac, te njihova dva sada već mrtva brata Udday i Qusay, nego su i same bile žrtve brutalnosti svojeg oca budući da je Sadam dao smaknuti njihove muževe. One su sa svojim muževima, koji su bili generali i visoki funkcionari Huseinova režima, 1995. godine prebjegle u Jordan. Njihovu su muževi tamo održali konferenciju za tisak na kojoj su osudili režim svojeg tasta. No svi su se na nagovor njihove majke, te uz jamstva oca da im se ništa neće dogoditi, nakon šest mjeseci vratili u Irak. Tada je Husein naredio muževima da se razvedu od njihovih kćeri, te ih dva dana poslije razvoda dao smaknuti zbog izdaje.
Kćeri su se smjestile u jedan rezidencijalni dio Amana, gdje žive vrlo povučeno i diskretno. Njihova djeca krenula su u tamošnje škole te uče engleski jezik. Raghad ima petoro, a Rana četvoro djece. Zbog sigurnosti njihova se djeca drže također jako rezervirano i ne druže se mnogo sa drugom djecom.

Vezane vijesti

Afrička unija osudila francusku akciju dostave oružja libijskim pobunjenicima

Afrička unija osudila francusku akciju dostave oružja libijskim pobunjenicima

Šef komisije Afričke Unije Jean Ping izjavio je kako je francuska akcija dostave oružja libijskim pobunjenicima bila opasna i kako je stavila cijelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika