16.05.2008. / 09:55

Autor: Hrvoje Šimičević

Povodom 60. godišnjice države Izrael

Najavljena nova poruka Bin Ladena

Video poruka koja je upućena "narodima Zapada" naovodno se zove "Uzroci sukoba na 60. obljetnicu uspostave okupacije države Izrael", najavljena je na nekoliko različitih islamističkih portala

Povodom 60. godišnjice osnivanja Izraela, na Internet portalima radikalnih islamista najavljena je nova poruka čelnika Al Qaide, Osame bin Ladena, objavila je organizacija SITE iz Washingtona, koja prati aktivnosti vezane uz terorizam, prenose agencije.

Video poruka koja je upućena "narodima Zapada" naovodno se zove "Uzroci sukoba na 60. obljetnicu uspostave okupacije države Izrael", najavljena je na nekoliko različitih islamističkih portala, a biti će objavljena u roku od 72 sata, stoji u priopćenju SITE-a. Podsjetimo, posljednji put snimka s Osaminom porukom objavljena je na internetu 20. ožujka, gdje je vođa Al Qaide pozvao na borbu muslimana protiv amerikanaca u Iraku, te na oslobađanje Palestine.

Za sada nije poznat niti jedan ogranak ove terorističke skupine na području Palestine, iako je palestinsko pitanje od prvih dana jedno od glavnih opravdanja za terorističke napade u SAD-u i Europi.

Vezane vijesti

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Američki ministar obrane Leon Panetta izjavio je da je nemoguće uništiti Al Kaidu jednim udarcem, ali je rekao da je ubojstvo njezinog vođe Osame bin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika