17.06.2008. / 17:28

Autor: Tanja Molvarec

The Independent

Qatada, desna ruka Bin Ladena pušten uz jamčevinu

Iako ga je Komisija za imigracije opisala kao "izrazito opasnog pojedinca" odlučili su da će Qatada biti pušten ali će morati nositi elektronski remen te ostati u svom domu 22 sata na dan

Svećenik kojeg se smatralo "desnom rukom Osama bin Ladena u Europi" Abu Qatada bit će pušten uz jamčevinu u sljedećih 24 sata, piše Independent. Abu Qatada trebao je biti deportiran iz Velike Britanije u travnju no to se ipak neće dogoditi. Nadležni ministar Tony McNulty u travnju je izjavio da Qatada neće biti oslobođen. Sada je najavio i žalbu protiv presude.

Iako ga je Komisija za imigracije opisala kao "izrazito opasnog pojedinca" odlučili su da će Qatada biti pušten ali će morati nositi elektronski remen te ostati u svom domu 22 sata na dan. Također, Qatadi je zabranjeno surađivati sa zamjenikom Bin Ladena Ayman al-Zawahirom i Rachid Ramdom koji su optuženi u Francuskoj za bombaški napad 1995. godine.

Qatada je osuđen u Jordanu zbog sudjelovanja u terorističkim napadima 1998. Inače, policijski sat od 22 sata se smatra jednim od najstrožih. Qatadi je također zabranjena upotreba mobilnih telefona, kompjutora i ostale telekomunikacijske tehnike. Uvjeti njegova oslobađanja uključuju i da će morati zatražiti posebno dopuštenje ukoliko želi primati bilo kakve goste koji nisu njegovi odvjetnici, članovi obitelji, liječnici i djeca do desete godine života.

Vezane vijesti

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Američki ministar obrane Leon Panetta izjavio je da je nemoguće uništiti Al Kaidu jednim udarcem, ali je rekao da je ubojstvo njezinog vođe Osame bin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika