18.06.2008. / 12:05

Autor: Tanja Molvarec

Austrija

Bečka opera otkazala predstavu zbog Eura 2008.

Predstave u prestižnoj operi inače su rasprodane obično već mjesecima unaprijed, ali za najnoviju izvedbu Verdijeve "Moći sudbine" čak je 29 posto sjedala ostalo neprodano

Europsko nogometno prvenstvo potpuno je zasjenilo sve ostale događaje pa tako i one kulturne a dokaz tomu je i otkazivanje predstave u Bečkoj državnoj operi koja se žalila u javnosti zbog loše posjećenosti drugih svojih predstava. Iz opere smatraju da je razlog upravo nogometno prvenstvo koje je počelo u Klagenfurtu a preselit će se u Beč pa se predviđa još slabija posjećenost.

Predstave u prestižnoj operi inače su rasprodane obično već mjesecima unaprijed, ali za najnoviju izvedbu Verdijeve "Moći sudbine" čak je 29 posto sjedala ostalo neprodano, požalili su se predstavnici opere austrijskom tisku.

Uprava je stoga odlučila otkazati baletnu predstavu predviđenu za 29. lipnja jer se tada igra finalna utakmica nogometnog prvenstva. Tijekom svih 17 godina otkako je Ioan Holender direktor, Bečka opera nije otkazala nijednu predstavu zbog straha od loše posjećenosti ili nogometnog prvenstva.

Vezane vijesti

Beč najbolji za život, Zagreb na 98. mjestu

Beč najbolji za život, Zagreb na 98. mjestu

Grad Beč se drugu godinu zaredom može pohvaliti titulom najboljeg mjesta za život na svijetu dok je Luxembourg najsigurniji grad na svijetu, a Zagreb… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika