19.06.2008. / 14:08

Autor: Petra Horvat

Potraga

Fotorobot ubojice maturanta Luke Ritza

Fotorobot je izrađen prema sjećanju Pavla Babića, prijatelja preminulog Luke, koji je također napadnut s njim na autobusnom stajalištu

Zagrebačka je policija objavila fotorobot napadača na maturanta Grafičke škole Luku Ritza kojeg su 1. lipnja na Mostu Slobode pretukli nepoznati napadači dok je čekao autobus kojim se trebao vratiti kući u Dugave.

Prema opisu fotorobota, napadač je star oko 17 godina, visok 170 centimetara, ima svijetlu kosu dužine do jednog centimetra, lice mu je mršavo sa uvučenim obrazima i ima pravilan nos. Napadač je u noći napada bio obučen u narančastu majicu kratkih rukava te kratke hlače tamnije boje.

Luka Ritz je preminuo od izljeva krvi u mozak deset dana nakon što su ga dvojica napadača brutalno pretukla zbog mobitela i nekoliko desetaka kuna. Prema riječima Pavla Babića, koji je napadnut kad i pokojni Luka, napad se dogodio kasno navečer, a napadači su se najprije udaljili, ali su se ubrzo vratili i pretukli ih.

Vezane vijesti

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

Učenice osnovne i srednje škole Ivona Farkaš i Klara Đurkin dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika