23.07.2008. / 11:19

Autor: Hrvoje Šimičević

Ministar vanjskih poslova

Jandroković u Grčkoj zbog Laptala

Jandroković će razgovarati s predsjednikom Papouilasom i predsjednikom parlamenta Sioufasom

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković otišao je u posjet Grčkoj zbog slučaja kapetana Kriste Laptala kojeg je sud u Patrasu osudio na 14 godina zatvora i 200 tisuća eura za krijumčarenje droge. Jandroković će razgovarati s predsjednikom Papouilasom i predsjednikom parlamenta Sioufasom, piše Total portal.

Premijer Sanader je nakon donošenja presude prošli tjedan poručio kako će državni vrh učiniti sve što je moguće za kapetana Laptala, istaknuvši kako će ponovno pisati grčkom premijeru Karamanlisu. Dodao je i da je predsjednik Mesić također pisao svom grčkom kolegi. Jandroković će s grčkim dužnosnicima razgovarati i o odnosima dvaju zemalja, jačanju gospodarske suradnje, te Europskoj uniji i NATO-u.

Laptala je grči sud u Patrasu osudio na dugogodišnju kaznu zbog krijumčarenja 51 kilograma kokaina. Druga dvojica optuženih članova posade oslobođena su krivnje. Laptalo je u pritvoru proveo godinu dana, nakon što ga je u srpnju prošle godine uhitila grčka policija u grčkoj luci Egion, jer je na brodu gdje je bio kapetan pronađena velika količina droge.

Vezane vijesti

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak nepravomoćno je osuđen za klevetu zbog članka napisanog o kapetanu Kristi Laptalu, koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika