05.08.2008. / 11:45

Autor: Katarina Zorić

Potjera u Delnicama

Bježao od policije, bacio bombu i ubio se

Policija je zaustavila automobil nakon počinjenog prometnog prekršaja prekoračenja brzine, a pri provjeri podataka utvrđeno je da je vozač hrvatski državljanin (1951.) iz Zagreba za kojim je raspisana potraga te da se s njim u vozilu nalazi hrvatski državljanin (1949.) također iz Zagreba. Policija je stoga započela prepratu vozila do policijske postaje

U Delnicama je sinoć u policijskoj potjeri poginuo muškarac, dok je jedan policajac lakše ozlijeđen. 57-godišnji vozač osobnog vozila marke Seat zagrebačkih oznaka kojega je sinoć u 22,45 sati u Delnicama zaustavila policija, počeo je bježati na putu do policijske postaje. Na policajce je bacio bombu, a potom u vozilu aktivirao drugu bombu koja je njega usmrtila, a jednog policajca lakše ozlijedila, priopćeno je danas iz Policijske uprave primorsko-goranske. Od druge eksplozije oštećene su fasade četiriju obiteljskih kuća.

Policija je zaustavila automobil nakon počinjenog prometnog prekršaja prekoračenja brzine, a pri provjeri podataka utvrđeno je da je vozač hrvatski državljanin (1951.) iz Zagreba za kojim je raspisana potraga te da se s njim u vozilu nalazi hrvatski državljanin (1949.) također iz Zagreba. Policija je stoga započela prepratu vozila do policijske postaje.

Međutim, na putu do postaje, iz vozila je iskočio suvozač, a vozač je "seatom" zaobišao policijsko vozilo ispred sebe i počeo bježati.U blizini delničkog vatrogasnog doma bacio je ručnu bombu, tzv. kinderjaje, koje je eksplodiralo nekoliko metara ispred policijskog vozila te je nastavio voziti, prešao na nogostup i udario u naslagani krovni crijep.Nakon toga izašao je iz vozila, te se, iako su mu policajci naredili da legne pored vozila, vratio u vozilo i aktivirao bombu, koja ga je usmrtila.

Tijekom očevida u automobilu su pronađeni automatska puška "kalašnjikov" s tri okvira napunjena streljivom, oko 40 komada streljiva u kutiji, dvije ručne bombe M 93, dva "elektrošokera", više mobitela i druge stvari.

Tijelo je preneseno u riječki Zavod za sudsku medicinu, a kriminalistička obrada se nastavlja.

Vezane vijesti

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana je bomba teška 250 kg pronađena u ostavljenom kombiju na jugoistoku Sjeverne Irske, objavila je u subotu policija koja je pronašla i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika