08.08.2008. / 19:20

Autor: Katarina Zorić

PLOMIN

U plominsku luku uplovio brod s preminulom dvojicom članova posade

U luci su ga dočekali djelatnici Sanitarne inspekcije, Lučke kapetanije Rijeka, nadležni iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, vještaci MUP-a, djelatnici istarske Policijske uprave i agent broda iz agencije Jadroagent Marino Jelčić

Oko 15 sati u luku Plomin uplovio je teretni brod "La donna 1", na kojemu su dvojica preminulih Filipinaca, članova posade, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić.

U luci su ga dočekali djelatnici Sanitarne inspekcije, Lučke kapetanije Rijeka, nadležni iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, vještaci MUP-a, djelatnici istarske Policijske uprave i agent broda iz agencije Jadroagent Marino Jelčić.

Jelčić je rekao da su preminuli 5. kolovoza.

Nakon kontrole počet će očevid. Još nema službenih saznanja o uzroku smrti Filipinaca, a neslužbeno se doznaje kako se sumnja da je riječ o trovanju.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Puli Sena Midžić-Putigna, kao niti ostali nadležni, zbog manjka saznanja o slučaju još nemaju komentara.

Teretni brod, koji plovi pod panamskom zastavom i prijevozi ugljen za termoelektranu Plomin I i II, isplovio je prije nekoliko dana iz američke luke Baltimore.

Brod se u Plominskom zaljevu nazirao već prije 16 sati, a u luku je uz pomoć remorkera privezan sat kasnije.

Vezane vijesti

Kud je plovio ovaj brod?

Kud je plovio ovaj brod?

Hrvatska policija za sada nema sigurne potvrde da je slovenski vojni brod danas bio u hrvatskim teritorijalnim vodama u Savudrijskoj vali, a o čemu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika