10.08.2008. / 13:16

Autor: Petra Horvat

Streljaštvo

Cvitak: Glasnoviću je kiša oduzela medalju

Hrvatski olimpijski strijelac osvojio je peto mjesto, a tijekom finala, unatoč kiši koja je počela padati na samom početku natjecanja, jedini nije nosio kapu

Hrvatski strijelac josip Glasnović osvojio je peto mjesto u finalu discipline trap na pekinškim Olimpijskim igrama sa ukupno 140 pogodaka. U finalnih 25 hitaca Glasnović je krenuo samo sa pogotkom manje od bronce, no za finale je morao raspucavati sa Australcem Michaelom Diamondom i Njemcem Bindrichom. Glasnović i Australac ušli su među šest najboljih u finale, a istog trena kada je počelo veliko finale počela je i kiša.

Glasnović jedini od svih finalista nije nosio kapu, zbog čega je stalno morao brisati naočale što mu je oduzelo vrijeme potrebno za koncentraciju. Već nakon prva tri hica imao je dva promašaja i šanse za medalju su propale. Do kraja natjecanja imao je još dva promašaja, i to u 11. i 18. hicu. Natjecanje je završio raspucavanjem sa Talijanom Frascom za peto mjesto, koje je završilo već u drugoj seriji Talijanovim promašajem, nakon čega je briznuo u plač.

Glasnović je izjavio kako je za njega finale ravno medalji, te kako drži da je peto mjesto na Olimpijskim igrama, s obzirom da trenira triput tjedno, strašan rezultat. "Kapu ne nosim jer mi smeta i zato mi je kiša zapravo bila veći problem nego svim ostalim finalistima", izjavio je Glasnović nakon finala u kojem je pobijedio češki reprezentativac Kostelecki koji nije niti jednom promašio.

Disciplina trap u stvari je gađanje glinenih golubova, u kojoj se još 1956. u Melbourneu gađalo žive golubove.

Direktor reprezentacije Ivan Cvitak kazao je kako je Glasnović ogroman potencijal te kako misli da mu je kiša oduzela medalju. "Da je bio sunčan dan, garantiram da bi Glasnović u najmanju ruku raspucavao za medalju", smatra Cvitak koji je dodao kako Glasnoviću fali iskustva jer je najmlađi među finalistima.

Također, Cvitak je izjavio kako ima dobar osjećaj glede nastupa Snježane Pejčić 14. kolovoza u trostavu malokalibarskom puškom. "Zračna puška je Snježanina najbolja disciplina, no zadnjih joj mjeseci mali kalibar odlično ide", ocijenio je Cvitak koji je ocijenio da će Snježani Pejčić 582 kruga biti dovoljna za finale.

Vezane vijesti

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je riječ o održavanju čistoće u javnim zahodima, a među njima je i odredba prema kojoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika