Objavljeno u Nacionalu br. 665, 2008-08-12

Autor: Nacionalova redakcija

Slučaj Puljiz

HND želi pomoći, ali ne i predsjednik

HELENA PULJIZ u pravnoj bitki ima gotovo jednoglasnu potporu hrvatskih novinaraHELENA PULJIZ u pravnoj bitki ima gotovo jednoglasnu potporu hrvatskih novinaraNakon što je Nacional u prošlom broju objavio članak u kojem se navodi da je Hrvatsko novinarsko društvo odbilo pružiti pomoć novinarki Heleni Puljiz, predsjednica Središnjeg odbora HND-a Renata Ivanović poslala je sljedeće reagiranje: “Točno je da se Helena Puljiz pismeno obratila Izvršnom odboru HND-a s molbom za financijskom pomoći u svom sporu. Budući da tada na IO nije donesen konkretan zaključak, tražila sam da o tome na prvoj idućoj sjednici raspravlja i Središnji odbor HND-a. To tijelo zaključilo je da daje punu podršku Heleni Puljiz, te zadužuje Izvršni odbor da iznađe model rješenja i materijalne potpore kolegici Puljiz.”

Kako je Nacional saznao, u glasniku HND-a Novinar netočno su preneseni zaključci sa sjednica, a zapravo je problem s Helenom Puljiz nastao iz jednostavne činjenice da njoj većina članova HND-a želi pomoći, no predsjednik organizacije Zdenko Duka cijelo vrijeme ignorira njezin problem pravdajući se da HND nema novca.

U izjavi za Nacional Duka je kazao da HND ne može pokriti troškove sudskog procesa koji Helena Puljiz vodi protiv države, no da je već dva puta od nje i njezine odvjetnice tražio da smisle način rješavanja tog problema. S druge strane, Helena Puljiz za Nacional je kazala: “3. svibnja ove godine poslala sam molbu HND-u da mi pomognu platiti 12.500 kuna za pokretanje spora protiv države. Potom smo 2. srpnja moja odvjetnica i ja sjele na sastanak sa Zdenkom Dukom na kojem je on zapravo odbio pomoći uz obrazloženje da je sudski postupak u mom slučaju neizvjestan i da će sigurno dugo trajati. Zbog toga su kolege iz Zbora istraživačkih novinara odlučile moj slučaj raspraviti na drugim instancama”, zaključila je Helena Puljiz.

Vezane vijesti

'Vlada je upropastila Vjesnik - sad neka ga i spasi'

'Vlada je upropastila Vjesnik - sad neka ga i spasi'

Hrvatsko novinarsko društvo odaslalo je otvoreno pismo svim medijima, ali i Vladi u kojoj zahtjeva da se država, točnije Vlada pozabavi problemom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika