18.08.2008. / 13:35

Autor: Mateja Šarlija

Nastavljeno suđenje

Nova svjedočenja protiv Šimića

Na današnjoj glavnoj raspravi suđenja Ognjenu Šimiću, riječkom kirurgu optuženom za osamnaest slučajeva primanja mita u razdoblju između 1998. i 2006. u kojem je, prema procjenama, na taj način zaradio 210.000 kuna, saslušani su iskazi dvije svjedokinje- Branke Bukarice i Marije Baričević. Potonja tvrdi da je kirurgu platila petsto eura da joj suprug ne bi morao dugo čekati na operaciju. Šimić je sve to opovrgnuo.

Njegova obrana predložila je da se provede medicinsko vještačenje svih osamnaest pacijenata kako bi se utvrdila opravdanost hitnog operativnog zahvata nad njima, kao i uklanjanje iz sudskog spisa zvučnih zapisa, snimaka i zapisnika o prikrivenom istraživanju svjedokinje Ljerke Krajnović koja je prva prijavila Šimića, zbog navodne nezakonitosti u provedbi ovih mjera.

Podsjetimo, Ljerka Krajnović je u kolovozu 2006. prijavila Šimića policiji zbog primanja mita za operaciju srca njezina oca mimo liste čekanja. Šimić je tada bio predstojnik katedre za kardiovaskularnu kirurgiju. Nakon što je to prijavila policiji, policija je skriveno pratila sam čin predaje mita u iznosu od pet tisuća eura u označenim novčanicama. Šimić je uhićen te mu je pretražena kancelarija. U njoj je pronađeno desetak omotnica s nekoliko tisuća eura u raznim valutama skrivenih u knjigama.

Nakon razotkrivanja ovog slučaja pojavile su se optužbe na Šimićev račun u još sedamnaest takvih ili sličnih slučajeva. Pretpostavlja se da je Šimić takav nezakonito stečen novac prikrivao kupnjom nekretnina, automobila i polaganjem na bankovne račune.

Sutra će Šimić iznijeti svoju obranu te se očekuje da će presuda biti donesena do kraja tjedna.

Vezane vijesti

Vrhovni sud BiH: Šimiću dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita

Vrhovni sud BiH: Šimiću dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je pravomoćnu presudu od dvije i pol godine zatvora liječniku Ognjenu Šimiću zbog primanja mita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika