23.08.2008. / 15:43

Autor: Katarina Zorić

Pohod na zlato ipak nije uspio

Blanka Vlašić srebrna, a Tia Hellebaut zlatna

U Ptičjem gnijezdu Blanka je vrlo dobro skakala - iz prve je preskočila 185cm, 189cm, 193cm, 196cm, 199cm, 201cm i 203cm. Međutim, na 205cm Blanka je jednom rušila, a Hellebaut je preskočila iz prvog pokušaja, što joj je bio daleko najbolji rezultat sezone

Blanka Vlašić osvojila je srebrnu medalju u skoku u vis na Olimpjiskim igrama u Pekingu, uspješno preskočivši 205 centimetara. Bolja od Blanke bila je Tia Hellebaut s preskočenih 205 centimetara, koliko je skočila i Blanka, ali je jednom rušila tu visinu. Osobni rekord i drugi rezultat svih vremena - 207 centimetara, Blanka ipak danas nije uspjela preskočiti.

U Ptičjem gnijezdu Blanka je vrlo dobro skakala - iz prve je preskočila 185cm, 189cm, 193cm, 196cm, 199cm, 201cm i 203cm. Međutim, na  205cm Blanka je jednom rušila, a Hellebaut je preskočila iz prvog pokušaja, što joj je bio daleko najbolji rezultat sezone. Blanku je očito iznenadila konkurencija pa u stanju šoka nije uspjela preskočiti 207 centimetara.

Finale skoka u vis ponudilo je jednu od najuzbudljivijih olimpijskih igara u Pekingu, a Tia Hellebaut postala je nacionalna junakinja Belgije. Blanki je ovo srebro prva olimpijska medalja u karijeri.

Blanki Vlašić ovo su treće olimpijske igre. U Ateni je bila u krugu favoritkinja za medalje, ali nije uspjela dobro skočiti. Ove godine 24-godišnja Splićanka pobjeđivala je na svim natjecanjima na kojima je nastupila, i to svaki put sa skokom većim od 2 metra. Njezin osobni rekord je prošlogodišnjih 207cm, dva manje od svjetskog rekorda Kostadinove. Ove sezone Blanka je išla i 206cm, a u budućnosti će vrlo vjerojatno preskočiti i tih zasad nedodirljivih 210cm, što bi bio novi svjetski rekord.   

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika