25.08.2008. / 11:52

Autor: Nina Tomljanović

Udruga Human Rights in China

Kinezi bez medalje u kategoriji ljudskih prava

HRIC sa sjedištem u Hong Kongu smatra da će kineski narod nakon završetka Olimpijskih igara morati nastaviti živjeti s ogromnim socijalnim i financijskim troškovima i uz enormno zagađenje okoliša

Udruga Human Rights in China (HRIC) je izvijestila da Kinezi u kategoriji ljudskih prava nisu uspjeli osvojiti nijednu medalju tijekom Olimpijskih igara u Pekingu koje su jučer svečano završene.

U priopćenju organizacije piše kako je kineska vlada iznimno uspješno iskoristila Olimpijske igre za realizaciju vlastitih političkih ciljeva. "Pomno prethodno isplanirano prikazivanje savršene fasade ne može prikriti političko stanje u zemlji", kazala je direktorica HRIC-a Sharon Hom.

HRIC sa sjedištem u Hong Kongu smatra da će kineski narod nakon završetka Olimpijskih igara morati nastaviti živjeti s ogromnim socijalnim i financijskim troškovima i uz enormno zagađenje okoliša.

Oko 1,5 stanovnika Pekinga je od 2001. godine bilo prisiljeno napustiti svoje domove kako bi na njihovim mjestima izrasle građevine potrebne za održavanje Olimpijskih igara, a za to su dobili minimalne ili neprikladne kompenzacije.

Direktorica HRIC-a Sharon Hom kazala je da je Olimpijski odbor uspješno zabijao glavu u pijesak dok su oni izvještavali o kršenju slobode medija te su izražavali zabrinutost zbog opasnosti od velikog zagađenja okoliša.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika