03.09.2008. / 19:05

Autor: Katarina Zorić

Pula

Građani ponovno prijavljuju Rockwool

Inspektorica je pozvala predstavnike građana i udruga da zajedno s njom sudjeluju u nadzoru u tvornici, što oni nisu prihvatili

Građani Pićana noćas su ponovno zvali Centar 112 i prijavili Tvornicu kamene vune Rockwool da osjećaju peckanje u očima pa je na temelju te dojave inspektorica zaštite okoliša danas obišla teren i razgovarala s građanima i članovima udruge Naša zemlja koji su podnijeli prijavu, stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša.

Inspektorica je pozvala predstavnike građana i udruga da zajedno s njom sudjeluju u nadzoru u tvornici, što oni nisu prihvatili. U priopćenju se navodi i da u tom razdoblju inspektorica nije osjetila simptome koje su naveli građani.

Kako se navodi, dvije postaje koje mjere emisije nisu radile oko 24 sata jer je u blizini jedne udario grom, a drugu je isključio HEP.  U priopćenju stoji da je mjerna postaja Zajci u međuvremenu puštena u rad, a puštanje u rad automatske postaje u Čambarelićima očekuje se uskoro.

Navedeno je i da su uređaji na ispustima u tvorničkom postrojenju za kontinuirano mjerenje emisija onečišćujućih tvari u "Rockwoolu" cijelo vrijeme radili i da na njima nisu prekoračene dopuštene emisijske vrijednosti. Inspekcija je i danas nadzirala tvornički okoliš. 

Vezane vijesti

Fotogalerija: Rockwool priredio još jedno čarobno jutro u Potpićanu

Fotogalerija: Rockwool priredio još jedno čarobno jutro u Potpićanu

Iz istarske udruge Naša zemlja stigle su fotografije koje prikazuju tvornicu Rockwool iz Potpićana. Kako kažu iz Udruge iz Rockwoola uporno tvrde da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika