25.09.2008. / 16:43

Autor: Katarina Zorić

Reakcija ministra policije

Akcija Indeks odrađena zakonito

Na upit o navodnom curenju informacija o akciji, ministar je rekao kako ne može reći jesu li informacije curile iz policije, ali da krivca treba pronaći i sankcionirati

Akcija Indeks napravljena je u skladu sa zakonom, ali treba pronaći i sankcionirati krivca za curenje informacija jer je to moglo ugroziti akciju, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević komentirajući izjave da je u toj akciji bilo kršenja ljudskih prava.

Na upit o navodnom curenju informacija o akciji, ministar je rekao kako ne može reći jesu li informacije curile iz policije, ali da krivca treba pronaći i sankcionirati. Ustvrdio je da kod opsežnih operativnih akcija kao što je Indeks, curenje informacija može ugroziti samu akciju.

Rekao je kako je o tome razgovarao s USKOK-om, ravnateljem policije Marijanom Bankom i glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem te je najavio da će se napraviti raščlamba akcije u kojoj je sudjelovao i Županijski sud u Zagrebu.

Vezane vijesti

USKOK širi istragu u slučaju "Index": Nova tri istražna zahtjeva protiv 33...

USKOK širi istragu u slučaju "Index": Nova tri istražna zahtjeva protiv 33 osobe

USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu podnio još tri istražna zahtjeva protiv ukupno 33 osobe u slučaju korupcije na Prometnom fakultetu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika