20.10.2008. / 12:28

Autor: Nina Tomljanović

Split

Luki Pezelju 31 godina zatvora


Na Županijskom sudu u Splitu 26-godišnji Luka Pezelj je osuđen na 31 godinu zatvora zbog brutalnog ubojstva Kristine Šušnjare.

Zastupnica optužbe Marina Matušan zatražila je za Pezelja najvišu kaznu, 40 godina zatvora. Istodobno, branitelj ubojice Željko Gulišija traži da se njegova klijenta osudi za takozvano obično ubojstvo za koje je najviša kazna 15 godina zatvora.

Ipak, sudac Bruno Klein osudio ga je na 28 godina zbog ubojstva i četiri godine zbog pokušaja silovanja. Pezelj je jednu godinu kazne već odslužio.

Na  posljednjem sudskom ročištu17. listopada, nakon završnih riječi obrane i tužiteljstva, Luka Pezelj zaplakao i rekao da se kaje. Tijekom sudskog postupka priznao je ubojstvo, ali je odbacio tvrdnje o tome da je Šušnjaru pokušao silovati i ubiti na okrutan način.

Podsjetimo, Pezelj je 5. siječnja ove godine u večernjim satima Kristini Šušnjari ponudio prijevoz od Trilja do Sinja. Djevojka ga je već otprije poznavala te je ne sluteći ništa sjela u njegov automobil. Pezelja ju je pod izgovorom kako mora otići do svoje kuće po novac, odvezao do pustog mjesta na kojem je zatražio spolni odnos. Kada ga je odbila, počeo ju je udarati po tijelu i glavi te gušiti. Skinuo joj je odjeću, no djevojka se snažno opirala pa ju nije uspio silovati.

Kako bi prikrio pokušaj silovanja i onemogućio ju da ga prijavi za pokušaj, uzeo je metalni odvijač i s više udaraca po glavi i tijelu ubio svoju žrtvu. Nakon toga, odvezao je tijelo na pusto mjesto u Docu Donjem i bacio ga u ponor te prekrio granjem.

Vezane vijesti

Luka Pezelj pokušao se ubiti

Luka Pezelj koji je osuđen na 31 godinu zatvora zbog ubojstva 21-godišnje Kristine Šušnjare,  jučer se u splitskom zatvoru u Bilicama pokušao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika