Objavljeno u Nacionalu br. 692, 2009-02-17

Autor: Marko Biočina

Spar preuzeo četiri velika Ipercoopova hipermarketa u Zagrebu, Splitu i Osijeku

KONSOLIDACIJA Roberto Sgavetta, potpredsjednik Coop Consumatorija, ispred hipermarketa koji će u budućnosti poslovati u sklopu Spara HrvatskaKONSOLIDACIJA Roberto Sgavetta, potpredsjednik Coop Consumatorija, ispred hipermarketa koji će u budućnosti poslovati u sklopu Spara HrvatskaProšlog je tjedna potpisan ugovor o partnerstvu između trgovačkih lanaca Coop i Spar u Hrvatskoj. Na temelju tog ugovora Spar će preuzeti upravljanje nad Coopovim hipermarketima u Hrvatskoj. Riječ je o četiri velika objekta ukupne površine oko 30 tisuća četvornih metara. Dva su smještena u Zagrebu, u trgovačkim centrima King Cross Jankomir i Emmezeta Stupnik, a još po jedan hipermarket Coop postoji u Osijeku i Rijeci. Na temelju ugovora hipermarketi će zadržati ime Ipercoop, te će se u njima kao i prije prodavati proizvodi robne marke Coop. Ipak, samo upravljanje i nabavu ostalih artikala u budućnosti će voditi Spar. Što se tiče radnih mjesta dogovoreno je da svi trenutačno zaposleni radnici u prodajnim mjestima Ipercoop postaju zaposlenici Spara Hrvatska te da će zadržati svoja radna mjesta i sva pripadajuća prava. Iako je riječ o pomalo neuobičajenom modelu poslovne suradnje u Hrvatskoj, u Coopu i Sparu naglašavaju kako njihove matične kuće Coop Consumatori Nordest i Spar Austria na sličan način surađuju već godinama.

Tako kompanije u Italiji već nekoliko godina imaju zajedničke nabavne centrale. Udruživanje Spara i Coopa nastavak je konsolidacija na hrvatskom maloprodajnom tržištu. Podsjetimo, nedavno je više maloprodajnih lanaca formiralo tvrtku Nacionalni trgovački lanac koja bi trebala postati konkurencija lideru na hrvatskom maloprodajnom tržištu, a to je Konzum.

Vezane vijesti

Spar protiv inspektorata: Naš med nije krivotvoren, odgovara svim

Spar protiv inspektorata: Naš med nije krivotvoren, odgovara svim pravilnicima

Trgovački lanac "Spar", koji je osumnjičen da u Sloveniji prodaje "krivotvoreni med" zbog čega je više vrsta vrcanog šumskog i livadskog meda sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika