26.02.2009. / 17:19

Autor: Mara Magaš

Videointervju: Sandra Bagarić: "Da sam muško, poj...la bih cijeli svijet"!

Operetna diva našoj je kolumnistici Mari Magaš priznala da zna razliku između ozbiljnog i sportskog seksa, otkrila kako je ona zaprosila svog sadašnjeg supruga Darka Domitrovića i odala načine na koje vraća strast u bračnu postelju

Mara i Sandra popričale su o pravim ženskim temamaMara i Sandra popričale su o pravim ženskim temamaOna je lijepa, mlada, talentirana operetna pjevačica. Spontana i vrckava, obrazovana i pametna, majka i supruga, Sandra Bagarić može biti sve što želi. Između dviju proba našla je vremena da mi ispriča ponešto o svom životu. Pričajući s njom dojmilo me se kojom lakoćom i opuštenošću odgovara na pitanja, bez imalo nervoze pričala je i o delikatnim temama, a pritom nije izgledala kao da daje neiskrene odgovore. Djelovala je sretno, smijala se, zezala se i na svoj i tuđi račun.

Mara: Čitajući o tebi stekla sam dojam da se smatraš sretnom ženom i da ti je obitelj bitna u životu.
Sandra:
Obitelj mi je iznimno važna, imam predivnog muža, dvoje predivne djece, i to me zaista jako ispunjava i čini sretnom i kompletnom ženom.

Mara: Udala si se za svog profesora. I, koliko znam, ti si njega zaprosila. Jesam li u pravu?
Sandra
: Da, istina je, ja sam kao svaka curica sanjala princa na bijelom konju, zabavljali smo se oko pet godina i kad je došao čas, rekla sam si "il' sad il' nikad". Vidjela sam da se on malo premišlja pa sam odlučila uzeti stvar u svoje ruke. Rekao je "da" i otad smo u sretnom braku.

Mara: Jesi li kleknula i zatražila njegovu ruku? A on kaže "ah, al' imam samo dvije".
Sandra:
Ma ja sam to učinila skroz spontano kao i sve što činim u životu.

Mara: U tom odnosu profesor - studentica ima nekog erotizma, slažeš se?
Sandra:
Moj suprug je tada bio mladi profesor, ja tada čak nisam ni znala da je on profesor, nije bilo nekog nepotizma, da mi je davao bolje ocjene i slično. Moja tadašnja profesorica Talajić se zgražala, ali kasnije smo dobili i njezin blagoslov.

Mara: Izjavila si jednom da si umjesto miraza mužu u brak donijela osmijeh i brbljavost a na njemu je hoće li to znati sačuvati. Je li ga sačuvao? Čime?
Sandra:
Mislim da jest. Zajedno smo od 1992. i još uvijek primijetim da ga uspijem iznenaditi, fascinirati, uspijem ga trgnuti iz te neke bračne kolotečine u koju svi upadnemo nakon toliko godina u braku. Ja sam njemu još uvijek nepoznanica i zna biti u čudu koliko riječi ujutro natašte mogu izgovoriti. Drukčiji smo dosta, on mene spušta na zemlju, malo mi pokrati krila, a ja njemu dam malo "krvi i safta" i imamo odličnu ravnotežu.

Sandra Bagarić by Mara Magaš

Sandra Bagarić by Mara Magaš

Inrervju Mare Magaš sa Sandrom Bagarić

Mara: Kako manevriraš između karijere, majke, žene, domaćice?
Sandra:
Dan traje nažalost samo 24 sata i ima dana kada imam puno koncerata i mnogi misle da je javni život pun luksuza i glamura, ali ima on i onu drugu stranu, kada želim biti upravo to - žena i majka, posvetiti se svojima, kuhati, opustiti se s obitelji. Hodam po stanu u pidžami, spremam klince u školu i vrtić, ali zato navečer ukradem malo vremena za supruga i sebe i transformiram se... u... što god poželim.

Mara: Jesi li romantična? Čitala sam da si idealist u ljubavi. Što bi sve učinila za ljubav?
Sandra:
Sve!

Mara: Kratko i jasno!
Sandra:
Nema stvari koju ne bih učinila. Moj poziv mi je zaista omogućio da se istražim na svim poljima, da na sceni pokažem svu paletu emocija. Glumeći razne uloge naučila sam kako pokazati emocije. Moj suprug je od onih koji poklanjaju sitnice, zna što ima i zna to cijeniti. Ja sam voljena i obožavana žena.

Mara: Jesi li ljubomorna?
Sandra:
Što se tiče supruga, on mi zaista ne daje razlog, ne provocira.

Mara: A što bi učinila da saznaš da te muž vara?
Sandra:
Ne znam koja bi bila moja prva reakcija, vjerojatno bi mi se srušio dio svijeta.

Mara: Al' uzmimo sad hipotetski da te vara...
Sandra:
Je l' ti to znaš nešto što ja ne znam?!

Mara: Čija je to krivnja kad se takva stvar dogodi? Muškarčeva ili ženina?
Sandra:
Prilika čini lopova, to je sigurno. Što uopće znači prijevara? Prijevara može biti i misaona. Mislim da se zbog prijevare ljudi ne razvode, to se događa zbog dotrajalih situacija. Znam za brakove u kojima je jedan takav "izlet" probudio zaboravljenu srast. Što se mene tiče, mislim da bi me jako boljelo i da ne bih to htjela saznati.

Mara: Koja bi onda, po tebi, bila inačica za dobar brak?
Sandra:
Mnogo iskrenosti, ali ne onog tipa - sad sam ja tebi sve rekla pa brigo moja prijeđi na drugoga. Nemam točnu definiciju, svaki brak je zaseban. Imam sreću da mi je suprug podrška u svemu. Imamo svoju vrstu komunikacije i jako puno zajedničih interesa. Putujemo zajedno, radimo zajedno i imamo jedan zajednički "mikrokozmos".

Mara: Rekla si da voliš glumiti zavodnice, kurtizane, konkubine. Zašto?
Sandra:
Njih sam apsolvirala zadnjih desetak godina, a sad već glumim karakternije uloge. Prije sam glumila zavodnice i zbog glasa, ali i "ambalaže". Ja sam jako svjesna svoje "ambalaže", ali nikad to nisam gurala u prvi plan.

Mara: Smatraš li se seksepilnom?
Sandra
: Da i ne. Ženu ne čini seksi samo vanjština. Mislim da je ono na što se muškarci kod mene love moja retorika, moj jezik, način izražavanja. Naravno da to ima veze s izgledom, i ako želim zavesti nekoga, mogu to potencirati, ali ipak mislim da izgled nije u prvom planu.

Mara: Pomaže li ti seksepil u transformiranju u kazalištu? U uživljavanju u ulogu? I nakon predstave, možda i u krevetu?
Sandra
: Apsolutno! Nakon predstave, kad mi, onako, radi adrenalin i kad već imam tu lijepu šminku i frizuru, mislim si, a zašto to i ne iskoristiti.

Mara: Koriste li se osim frizure i šminke i kostimići? Traži li tvoj suprug da se oblačiš u sobaricu, policajku ili neki lik iz predstave?
Sandra:
Ja si znam napraviti predstavu i kad nema predstave. Osim ženskih rekvizita obožavam donje rublje, i to svakakvo, ali moj muž najviše voli kad sam gola!

Mara: Kakav seks voliš?
Sandra:
Opatica sam što se toga tiče, reagiram samo na emociju. Imam prijateljice koje to smatraju fitnessom i to konzumiraju na takav načim, katkad im čak i zavidim. Ne znam je l' to stvar odgoja, ali ja dolazim iz patrijarhalne sredine i onu pravu ženu u meni bude samo emocije. Iako nisam ni ja nevinašce, prošla sam ja toga.

Mara: Na što konkretno misliš?
Sandra:
Pa na to da znam razliku između "sporta" i ovog drugog.

Mara: Umjetnosti?
Sandra:
Umjetnog!

Mara: OK, kad smo kod umjetnog, bi li se podvrgnula plastičnoj operaciji?
Sandra:
Čitav život govorim da bih operirala grudi, moja prsa je podiglo dvoje djece, i nevjerojatno kolike su te grudi u trudnoći i za vrijeme dojenja i kako se to opet "vrati" na svoje prvobitno stanje. Mediji nas stalno indoktriniraju kakvi bismo trebali biti, savršeni i zategnuti. Nemam ništa protiv toga, ali ono čime ja privlačim muški rod nisu ni guza ni grudi nego energija i sjaj u oku. To nam ne može ni jedan kirurg popraviti.

Mara: Koji dio svog tijela najviše voliš i zašto?
Sandra:
Volim svoje oči. Tko zna čitati, iz njih može iščitati svašta. Ali volim sve ostalo, i svoju guzu i celulit, imam ga, žena sam.

Mara: Što, po tebi, ženu čini lijepom ili vulgarnom?
Sandra:
Jako je tanka granica između ta dva pojma, ali muškarci vole kojiput to lagano potenciranje vulgarnosti. Ja sam jako rano otkrila sebe i znam što mi stoji, a što ne, i mislim da žena koja to zna pogoditi ne može ne biti lijepa.

Mara: Što žena treba i nikako ne smije učiniti da dobije muškarca kojeg želi?
Sandra:
Ja tu nisam mjerodavna, ja sam mali Boško Buha u vezi, borbena. Neke žene znaju treptati i to im je dovoljno. Ja ne znam treptati, ne volim laskave komplimente i darove. Ne želim ih primati jer sve ima svoju cijenu, osim ako su od supruga, naravno.

Mara: Voliš koketirati?
Sandra:
Volim, ja koketiram sa svima, muškim, ženskim, to je zdravo za vezu, ali to ne znači i korak dalje. Netko će odmah tu staviti negativan prefiks, ali divna je ta igra zavođenja.

Mara: Jesi li ikada bila u sex-shopu?
Sandra:
Jesam, u Stockholmu, i ostala sam fascinirana čega tamo sve ima. Svih boja, veličina, oblika, kupila sam nešto svojoj prijateljici, sebi nisam jer mi je bilo neugodno. Al' tko zna, dug je život preda mnom. Ne volim se ograditi da nešto ne volim ako to nisam probala.

Mara: Jesi li ikad gledala porniće?
Sandra:
Jesam, ali to na mene ne djeluje rajcajući, više volim dobar erotski film.

Mara: U nekoj svojoj seksualnoj maštariji, što bi bila?
Sandra:
Bojim se visine i letenja pa bi to definitivno bilo u avionu, stiskanje u onim malim kabinama, recimo ja stjuardesa a on pilot, to bi bila ekstaza za pamćenje. Turbulencija.

Mara: Jesi li ikada razmišljala o tome da si muškarac, i da jesi, kakvim bi bila?

Sandra: Joooj, takav da bi poj.... cijeli svijet! Voljela bih katkad biti muško, ali s druge strane, jako sam zadovoljna time što sam žensko i što znam maksimalno uživati u tome.

Mara: S kojom od uloga bi se mogla najviše poistovjetiti i zašto?
Sandra:
S ulogom u "Kneginji čardaša". Jedna predivna šansoneta s divnim arijama, obožavana žena koje se slučajno zaljubljuje u princa, puna temperamenta. Da je Kalman tada poznavao mene, posvetio bi je meni. To je uloga koja me ispunjava i iscrpljuje do kraja jer uvijek dajem maksimum, kako u glumi tako i u životu.

Vezane vijesti

Podnijela tužbu: Osječki HNK Sandri Bagarić duguje 62.000 kuna

Podnijela tužbu: Osječki HNK Sandri Bagarić duguje 62.000 kuna

Iako je u osječkom HNK nastupala prije više od godinu dana, operna pjevačica Sandra Bagarić još uvijek nije dobila zasluženi honorar u iznosu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika