20.03.2009. / 19:33

Autor: Hina

Odlazak legende: Posljednji oproštaj od Borisa Mutića

"Hvala Borisu za sve vijesti, reportaže, emisije i prijenose kojima je obilježio vrijeme. Hvala za vjernost našoj kući, za prijateljstvo i druženje, hvala u ime generacija gledatelja kojima je približio istinske vrijednosti sporta", istaknuo je Sutlić

Boris MutićBoris MutićČlanovi obitelji, prijatelji, sportski novinari, bivši i sadašnji sportaši te sportski djelatnici i poštovatelji njegova rada oprostili od uglednog novinara i televizijskog komentatora Borisa Mutića koji je umro nakon duge i teške bolesti u ponedjeljak, 16. ožujka, u 70. godini.

Biranim riječima od kolege i dugogodišnjeg suradnika oprostio se glavni ravnatelj Hrvatske televizije Vanja Sutlić koji je naglasio da je Boris Mutić čitav svoj radni vijek proveo najprije na Televiziji Zagreb, a potom i Hrvatskoj televiziji gdje punih 45 godina.

"Hvala Borisu za sve vijesti, reportaže, emisije i prijenose kojima je obilježio vrijeme. Hvala za vjernost našoj kući, za prijateljstvo i druženje, hvala u ime generacija gledatelja kojima je približio istinske vrijednosti sporta", istaknuo je Sutlić.

Dirljivim riječima od oca se u ime obitelji oprostila kćerka Anja zahvalivši mu za sve što ju je naučio u životu. Posljednji se od oca oprostio sin Aljoša odsviravši na saksofonu melodiju "Fala".

Točno u podne na HRT-u održana je i komemoracija kojoj su nazočili brojni kolege i prijatelji na kojoj su govorili prva urednica i dugogodišnja Mutićeva suradnica Milka Babović, novinar Jura Ozmec kojemu je Boris bio mentor i uzor, te sadašnji glavni urednik sportske redakcije HTV-a Bruno Kovačević.

Boris Mutić rođen je 1939. godine u Karlovcu, a diplomirao je u prvoj generaciji tadašnjeg Fakultetu za tjelesni odgoj Sveučilišta u Zagrebu.

Novinarstvom se počeo baviti na posljednjoj godini studija, 1964. i poziva da upotpuni sastav sportske redakcije, a od 1966. je profesionalni novinar, da bi 1976. do 1986. bio urednik sportske redakcije.

Igrao je košarku u zagrebačkoj Industromontaži, te bio atletičar Dinama (skok u vis i troskok).

Sportskim novinarstvom bavio se i nakon odlaska u mirovinu kada je napisao knjigu "Hrvatski športaši na zimskim olimpijskim igrama", a prije nešto više od dva mjeseca još je aktivno sudjelovao u prijenosu slalomskih utrka za Svjetski kup sa Sljemena.

Dobio je godišnju Nagradu Milan Milanović, Zlatno pero Društva novinara Hrvatske (1997.) za prijenose s Olimpijskih igara u Atlanti, te Nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) 1996. godine.

U spomen na legendu sportskog novinarstva Hrvatska televizija će večeras prikazati polusatni dokumentarni film koji će još jednom podsjetiti na iznimno Borisovo djelo.

Vezane vijesti

Nikad objavljeni djelovi posljednjeg intervjua sa Borisom Mutićem

Nikad objavljeni djelovi posljednjeg intervjua sa Borisom Mutićem

Prije 5 godina, istinska legenda hrvatskog sportskog novinarstva, pokojni Boris Mutić, otišao je u mirovinu. No, od sporta nije odustao. U to smo se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika