29.03.2009. / 13:47

Autor: Katarina Zorić

"Sanader treba apstinirati od seksa, hrane i alkohola te duhovno nabijen otići na sastanak sa Slovencima"

Prema Hodakovim riječima, HDZ će izvući zemlju iz krize, ali će se, da bi to uspjelo, Hrvati morati vratiti iz gradova u sela

Bez obzira na sve, Hodakova pobjeda na lokalnim izborima vrlo je izvjesnaBez obzira na sve, Hodakova pobjeda na lokalnim izborima vrlo je izvjesnaLuka Hodak, aktualni HDZ-ov načelnik Općine Saborsko, kandidat za budućeg načelnika te hrvatski šaman u vrlo osebujnom razgovoru za Jutarnji list izjavio je kako očekuje da HDZ stane iza njega kao i uvijek do sada. HDZ-u je bolje da ne pomišlja na drukčije opcije, kaže Hodak, jer će se karma okrenuti protiv njih.

"Dok su uz mene, nemaju se razloga bojati. Kada bi me se odrekli, tko zna što bi ih sve moglo zadesiti. Blokada koju nam je na putu u EU i NATO priredila Slovenija ima upravo veze s tim. Netko mi je iz vlasti htio zabiti nož u leđa i evo s čime se sada trebaju nositi", rekao je šaman Hodak.

Međutim, najpoznatiji hrvatski šaman državnom vrhu ponudio je recep za izlazak iz problematične situacije: "Premijeru Sanaderu preporučio bih da nekoliko dana apstinira od seksa, hrane i alkohola i da duhovno nabijen ode na sastanak sa slovenskim kolegama. No, bojim se da ništa od toga neće biti jer sam jednom slično sugerirao i Vladimiru Šeksu koji me je, šokiran predloženim, poslao u k...."

Prema Hodakovim riječima, HDZ će izvući zemlju iz krize, ali će se, da bi to uspjelo, Hrvati morati vratiti iz gradova u sela. Napominje da nas u protivnom očekuje kolaps ukupnog društvenog ustroja. Prognozira da će stanje sa Slovencima i blokadom pregovora s EU također biti riješeno, a u tome će, kako ističe, svojim djelovanjem s viših duhovnih razina pomoći i on. Hodak očekuje da će mu njegovi Saborčani, bez obzira na sve što se dogodilo, i na sljedećim izborima dati povjerenje.

Komentirajući kobni novogodišnji doček kada je u njegovu vigvamu umro Ratko Barić, Hodak je rekao: "Teško mi je kad se sjetim Ratka. Bili smo više od prijatelja, a umro je u mom vigvamu. Iako nisam nimalo kriv za njegovu smrt jer bi Barić te kobne noći umro gdje god da bio, muči me to i danas... Jadnik je imao takvu karmu, a moja je, eto, bila da preživim, i fizički, psihički, pa i i politički. Shvatio sam nakon svega da imam neku višu misiju i da moram nastaviti gdje sam stao jer me trebaju... i Saborsko i Hrvatska."

Iako je biljka bunika za mnoge ljude opasan i otrovan korov, šaman Luka o njoj govori kao o povrtnoj kulturi. "Bunika raste pokraj moje kuće. Vrlo dobro znam kakva je to biljka i koje sve moći ima, pa kako onda ne bih ponekad posegnuo za njom. Pa i Nikola Tesla ju je redovito konzumirao, a vidite koliko je genijalan bio. Upravo je i ta biljka pridonijela njegovoj razni svijesti", kaže Hodak.

Iako je za mnoge stranačke kolege i sumještane Hodak tek ridikul i luđak iz Saborskog, njegova pobjeda na predstojećim lokalnim izborima vrlo je izvjesna s obzirom na to da je stanovnike Saborskog zadužio svojim umijećem ratovanja s početka devedestih.

Vezane vijesti

Hodak u bunilu iz Brazila: Vidio sam Bandića, u većoj je opasnosti od mene

Hodak u bunilu iz Brazila: Vidio sam Bandića, u većoj je opasnosti od mene

Dok se istraga oko novogodišnje smrti Ratka Barića i slučaj demoliranja ureda načelnice općine Saborsko i dalje provode, glavni osumnjičenik, lik pod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika