07.07.2009. / 17:23

Autor: Anamarija Kronast

Video: Posljednji oproštaj od Michaela Jacksona

Tijelo nesretno preminulog pjevača će pratiti specijalna jedinica losanđelske policije, a postoji i rezervni plan da ga se, u slučaju velikih gužvi, doveze helikopterom

Gužva ispred Staples Centera (Foto: Reuetrs)Gužva ispred Staples Centera (Foto: Reuetrs)Tijelo kralja popa ipak je izloženo u losanđeleskom Staples Centreu gdje je, večeras oko 19 sati po europskom vremenu, počela jedna od najvećih komemoracija u povijesti. Inače, njegova se obitelj već u privatnoj ceremoniji na Forest Lawnu oprostila od Michaela.

Naime, posljednjih su sati svjetske portale preplavile proturječne vijesti o tome kako je Michael zapravo već sahranjen, no obitelj se samo okupila na privatnoj ceremoniji kako bi se prvo oni oprostili od njega.

Tijelo nesretno preminulog pjevača pratila je specijalna jedinica losanđelske policije, a postojao je i rezervni plan da ga se, u slučaju velikih gužvi, doveze helikopterom.

Tijekom dana najveća je gužva bila ispred obiteljske kuće Jacksonovih u Encinu u Los Angelesu, odakle je obitelj oko 17 sati krenula prema groblju Forest Lawn, koje će biti posljednje počivalište kralja popa.

Inače, na komemoraciji se nije pojavila majka Michaelove djece Debbie Rowe, koju joj obitelj pozvala na, no ona se u posljednji trenutak predomislila. Losanđeleski Staples Center pun je njegovih obožavatelja koji su se došli posljednji puta oprostiti. Njih 17 000 dobilo je ulaznice bez kojih se dvorani nije moglo ni prići. Michael je dovežen u zlatnom lijesu prekrivenom crvenim ružama.

Los Angeles je ovih dana središte Jacksonmanije, no prijenos iz Staples Centra izravno je emitiran u više od 50 kinodvorana diljem SAD-a, a slična okupljanja organizirana su i za njegove obožavatelje u drugim zemljama.

Jackson je umro 25. lipnja u dobi od 50 godina nakon zatajenja srca. Točan uzrok smrti bit će utvrđen toksikološkim ispitivanjima koja su u tijeku, a po do sada dostupnim informacijama njegova se smrt povezuje s dugogodišnjom ovisnošću o lijekovima, uključivo i anestetik Diprivan.

"Određene osobe u našoj popularnoj kulturi zaokupljaju maštu ljudi, a u smrti postaju još veće. Sada, moram priznati da to također potiču mediji koji rade 24 sata na dan i koji su nezasitni", izjavio je američki predsjednik Barack Obama za TV mrežu CBS u Moskvi, gdje boravi u službenom posjetu.

TV mreže, koje 24 sata emitiraju informativni program, kao što su CNN, MSNBC i Fox News, od 25. lipnja su stotine sati programa ispunile s Michaelom Jacksonom, iznoseći sve pojedninosti o njegovoj iznenadnoj smrti i protuslovlja koja su ga pratila u životu.

ISPRAĆAJ


Vezane vijesti

Tvornica ubijanja

Tvornica ubijanja

Uz spomenik žrtvama ustaškog terora u šumi Jadovno te kod obližnje Šaranove jame u kojoj su nesahranjeni posmrtni ostaci mnogobrojnih žrtava Srba i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika