23.10.2009. / 16:18

Autor: Nacionalova redakcija

PBZ donira za spas gladne djece u Africi

Početak humanitarne akcije “ "Učini čudo.... i spasi dječji život! Samo jedna kuna je dovoljna za dječji obrok u DR Kongu" obilježen je inicijalnom donacijom PBZ-a u iznosu od 100.000 kuna za pomoć djeci u DR Kongu, a Banka će nastaviti prikupljati sredstva putem svoje poslovne mreže

Jedna kuna dovoljna je da nahranimo gladnu djecuJedna kuna dovoljna je da nahranimo gladnu djecuU Zagrebu je danas održana press konferencija povodom predstavljanja humanitarne akcije "Učini čudo.... i spasi dječji život! Samo jedna kuna je dovoljna za dječji obrok u DR Kongu".

Na konferenciji za medije su sudjelovali: prof.dr.sc. Milan Špehar, ravnatelj Papinskih misijskih djela u RH, Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb i sestra Blaženka Barun, misionarka u Nadbiskupjii Bukavu u DR Kongu

Početak ove humanitarne akcije obilježen je inicijalnom donacijom PBZ-a u iznosu od 100.000 kuna za pomoć djeci u DR Kongu, a banka će nastaviti prikupljati sredstva putem svoje poslovne mreže. U 50 najvećih poslovnica PBZ-a bit će na označenim mjestima s plakatom akcije postavljene kasice Papinskih misijskih djela za prikupljanje novčanih priloga te letci s uplatnicom.

Sredstva će se prikupljati i putem ostalih internih i eksternih kanala banke (Interneta, Internih glasila banke, te putem kampanje za zaposlenike PBZ Grupe). Osim banke u akciju će biti uključena i druga poduzeća iz sustava PBZ Grupe.

Papinska misijska djela su ustanova Katoličke Crkve koja pomaže djelovanje misionara u siromašnim i nerazvijenim zemljama Afrike, Azije, Latinske Amerike i Oceanije. Misijska područja su vrlo nerazvijena i siromašna gdje stanovništvo, osobito djeca, često trpe od gladi i zaraznih bolesti.

Hrvatski misionari i misionarke, kojih diljem svijeta ima 98, svojim životom i poslanjem brinu za bolesnu, gladnu, nepismenu i izrabljivanu djecu i odrasle.

Vezane vijesti

Korporativna zafrikancija

Korporativna zafrikancija

Jill Richardson, pokretačica bloga o organskom uzgoju hrane La Vida Locavore, piše za AlterNet o novom planu zapadnih multinacionalnih korporacija za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika