09.11.2009. / 13:10

Autor: Totalsport

ITF traži od WADA-e prilagodbu pravila

Međunarodna teniska federacija (ITF) traži od Međunarodne antidopinške agencije (WADA) prilagodbu pravila o svakodnevnoj prijavi boravka od strane tenisača i tenisačica

Xavier MalisseXavier MalisseMeđunarodna teniska federacija (ITF) traži od Međunarodne antidopinške agencije (WADA) prilagodbu pravila o svakodnevnoj prijavi boravka od strane tenisača i tenisačica.

Tako su prošlog tjedna suspendirani Yanina Wickmayer i Xavier Malisse jer u tri puta tijekom ove godine propustili prijaviti mjesto boravka u trenucima kada su trebali biti kontrolirani, čime se prekršili nacionalna i međunarodna antidopinška pravila.

- Nema sumnje da je antidopinški program rigorozan. Zato ćemo zajedno s ATP-om preko ITF-a apelirati WADA-i da sustav javljanja tijekom godine bude modificiran – rekla je predsjednica WTA-a Stacey Allaster dodavši da suosjeća s tenisačima i tenisačicama koji svakodnevno moraju informirati o svom boravištu nadležne organe.

Vezane vijesti

Contador gubi 4.5 milijuna eura

Contador gubi 4.5 milijuna eura

Pred španjolskim su biciklistom Albertom Contadorom izrazito teški dani. Osim dvogodišnje suspenzije i retroaktivnog brisanja svih rezultata, čeka ga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika