20.11.2009. / 12:55

Autor: Martina Čizmić

NO Badela opozvao imenovanje Ljerke Krpine iz Uprave tvrtke

Podsjetimo, u rujnu je Ljerka Krpina istupila u javnosti nakon što je ponovno odgođena skupština dioničara Badela, javno istaknuvši kako je odgoda donesena jer se predsjednik Uprave Ante Perković boji smjene, a zbog sve većeg nezadovoljstva radom uprave od strane malih dioničara

Ljerka KrpinaLjerka Krpina

Iz tvrtke Badel 1862. danas su poslali priopćenje u kojem se navodi kako je još početkom studenog Nadzorni odbor Badela 1862 donio odluku o opozivu odluke o imenovanju člana Uprave Ljerke Krpina od 11. ožujka 2009. godine.

U pojašnjenju odluke navodi se da je imenovanje opozvano zbog nesposobnosti za uredno obavljanje poslova i grube povrede dužnosti. Podsjetili su da je 11. ožujka ove godine Ljerka Krpina je Odlukom Nadzornog odbora Badel 1862 d.d. imenovana za člana Uprave Badel 1862.

"Nadzorni odbor je utvrdio da je članica Uprave Ljerka Krpina u svom radu počinila povrede dužnosti o očuvanju ugleda Društva te je ugrozila poslovanje Društva svojim javnim istupanjem u kojima je iznosila niz netočnih podataka o poslovanju Društva i istupala protiv Uprave čija je i sama članica", ističe se u priopćenju.

Smijenjena jer je u javnosti rekla što misli

Podsjetimo, u rujnu je Ljerka Krpina istupila u javnosti nakon što je ponovno odgođena skupština dioničara Badela, javno istaknuvši kako je odgoda donesena jer se predsjednik Uprave Ante Perković boji smjene, a zbog sve većeg nezadovoljstva radom uprave od strane malih dioničara. Tada je izjavila da iako je članica Uprave, ne može se složiti sa 'nezakonitim radnjama, a kao i mali dioničari, nezadovoljna je poslovanjem Badela'.

Time je, ističu u Badelu, ne samo nanijela štetu ugledu Društva nego je i doprinijela nepovjerenju poslovnih partnera u daljnju suradnju s društvom Badel 1862 d.d. Nadzorni odbor stoga je utvrdio da je između članova Uprave kojima je potvrđen mandat na prethodnoj sjednici Nadzornog odbora i članice Uprave Ljerke Krpina došlo do nemogućnosti njihove daljnje suradnje, a time i dužnog efikasnog djelovanja i rada Uprave društva.

Vezane vijesti

Operativna dobit Badela 1862 d.d. u 2011. godini 7,75 milijuna kuna

Operativna dobit Badela 1862 d.d. u 2011. godini 7,75 milijuna kuna

Badel 1862 d.d. objavio je privremene rezultate poslovanja za 2011. godinu koji pokazuju trend oporavka kroz iskazanu operativnu dobit u iznosu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika