14.12.2009. / 17:50

Autor: Hina

Žužuli 'vratili' 22 milijuna kuna, sud deblokirao Skladgradnju

Odluku o djelomičnom ukidanju tzv. privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi donio je istražni sudac Ratko Ščekić nakon što je od banke dobio službenu obavijest da je na žiro računu Skladgradnje pohranjen novac te da njime nitko ne može raspolagati

Nakon što je tvrtka Skladgradnja na račun u splitskoj poslovnici Zagrebačke banke pohranila 22 milijuna kuna, koliko je navodno nezakonito zaradila na bojenja HAC-ovih tunela Mala Kapela i Sveti Rok, istražni sudac danas je odblokirao ostale račune i nekretnine te tvrtke, doznaje se poslijepodne na zagrebačkom Županijskom sudu.

Odluku o djelomičnom ukidanju tzv. privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi donio je istražni sudac Ratko Ščekić nakon što je od banke dobio službenu obavijest da je na žiro računu Skladgradnje pohranjen novac te da njime nitko ne može raspolagati.

Odvjetnik Ante Madunić, jedan od branitelja osumnjičenog direktora i suvlasnika Skladgradnje Slavena Žužula osumnjičenog u aferi HAC, kazao je da takva sudska odluka omogućava da tvrtka sa 750 zaposlenih nastavi poslovati i isplaćivati plaće.

U slučaju pravomoćne presude, država podiže milijune

Nakon što je završio u pritvoru Žužul je za vođenje tvrtke imenovao prokuratoricu koja je u njegovo ime trebala otvoriti račun i na njega položiti 22 milijuna kuna.

S tog računa država može osigurati naplatu štete za koju tužiteljstvo tvrdi da je nastala u aferi HAC, ali tek u slučaju pravomoćne presude.

Osim protiv Žužula istraga o namještenom natječaju za bojenje tunela i višestruko skuplje plaćenim radovima na štetu HAC-a vodi se protiv bivšeg predsjednika i člana Uprave HAC-a Jurice Prskala i Marija Lovrinčevića, direktora Sektora za građenje Gorana Legca i glavnog inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željka Kandžije.

Svi se oni nalaze u jednomjesečnom pritvoru od 30. studenoga radi opasnosti od utjecaja na svjedoke i teških okolnosti izvršenja kaznenog djela.

Vezane vijesti

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil....

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil. kuna

Da USKOK-ove istrage ne moraju nužno uvijek biti pogubne po poslovanje tvrtke najbolje pokazuje primjer građevinske tvrtke Skladgradnja grup u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika