12.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

SRBIJA

SILAJDŽIĆ: SR JUGOSLAVIJA PRIJETI NOVOM AGRESIJOM


Haris Silajdžić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, komentirao je izjavu jugoslavenskog predsjednika Vojislava Koštunice kao prijetnju nove srpske agresije na BiH. Koštunica je, naime, u subotu u Malom Zvorniku, govoreći u okviru predizborne kampanje za predsjednika Srbije, rekao da je «Republika Srpska samo privremeno odvojena od Srbije i da je njihovo ponovno sjedinjenje dugoročan interes srpskog naroda» pri čemu je povukao paralelu sa sjedinjenjem Istočne i Zapadne Njemačke.
Silajdžić je uputio pismo visokom predstavniku međunarodne zajednice za BiH Peddyu Ashdownu i veleposlanicima zemalja članica Vijeća EU-a za provođenje mira povodom izjave predsjednika SRJ. U pismu Silajdžić upozorava kako se aktualni režim u Beogradu nije odrekao teritorijalnih pretenzija prema BiH te da predstavlja nastavak Miloševićeve politike koja je i dovela do rata na području bivše Jugoslavije. Obzirom na to, Koštuničina se izjava treba tumačiti kao korak do objave rata, zaključio je Silajdžić.
Situaciju je dodatno pogoršao potpredsjednik Koštuničine stranke – Demokratske stranke Srbije – Dragan Maršićanin arogantno komentirajući kako «Koštuničina izjava može biti sporna samo u Bosni i Hercegovini ali ne i u Srbiji.»

Vezane vijesti

Koštunica: Srbija je trebala tužiti države koje su priznale Kosovo

Koštunica: Srbija je trebala tužiti države koje su priznale Kosovo

Predsjednik Demokratske stranke Srbije, Vojislav Koštunica sumnja u brz ulazak Srbije u Europsku uniju. Svoj stav temelji prije svega na činjenici da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika