22.12.2009. / 18:57

Autor: Totalsport

Njemački nogometni savez suspendirao drugoligaškog suca

Cetin Cevinc (27), pomoćni sudac koji je dosad mahao na utakmicama 2. Bundeslige, suspendiran je do daljnjega jer je Državno odvjetništvo u Bochumu protiv njega pokrenulo istražni postupak

Otvoren je rat protiv kladioničarske mafije u NjemačkojOtvoren je rat protiv kladioničarske mafije u NjemačkojCetin Cevinc (27), pomoćni sudac koji je dosad mahao na utakmicama 2. Bundeslige, suspendiran je do daljnjega jer je Državno odvjetništvo u Bochumu protiv njega pokrenulo istražni postupak.

Sumnja se da je Cevinc sudjelovao u procesu namještanja ishoda nogometnih utakmica.

- Iz Ureda državnog odvjetnika saznali smo sve detalje procesa koji je pokrenut i čiji je predmet istrage djelatnik Njemačkoga nogometnog saveza (DFB). Naravno da gospodina Sevinca smatramo nevinim dok mu se ne dokaže suprotno, no dok istraga ne bude završena, zamrznut ćemo njegovo daljnje angažiranje na utakmicama pod okriljem DFB-a: kako zbog zaštite njega samog, tako i zbog zaštite DFB-a – izjavio je u utorak Rainer Koch, dopredsjednik Njemačkoga nogometnog saveza.

Državno odvjetništvo odbija zasad komentirati istražni postupak. Priopćili su tek da je 15-ero ljudi u posljednjoj akciji uhićeno u Njemačkoj, te još dvoje u Austriji.

Sevinc je tijekom jesenskog dijela sezone sudio pet utakmica 2. Bundeslige, te još pet u nižim ligama.

Ovaj je slučaj tek jedan od mnogih u nizu široko pokrenute istrage Njemačkoga državnog odvjetništva u Bochumu, koje češlja 200-tinjak utakmica za koje se sumnja da su namještene u svrhu stjecanja nezakonitih materijalnih koristi za članove kriminalne organizacije, i to u iznosu od najmanje 10 milijuna eura.

Vezane vijesti

Ivica Banović novi član Energie Cottbusa

Ivica Banović novi član Energie Cottbusa

Hrvatski nogometaš Ivica Banović novi je član njemačkog drugoligaša Energie Cottbusa nakon što je potpisao ugovor koji će ga za klub vezati do 2014.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika