02.07.2010. / 11:22

Autor: Nacionalova redakcija

Obračun 'zemunaca' u Zagrebu: Simić ubijen jer je bio doušnik hrvatskih tajnih službi

Njegovo raskomadano tijelo je 8. ožujka pronađeno u jarunskom jezeru. Navodno su ga angažirali sada već bivši visokopozicionirani dužnosnici Protuobavještajne agencije, jer su procijenili da im može koristiti s informacijama iz podzemlja

Cvetko SimićCvetko SimićCvetko Simić pripadnik srbijanskog podzemlja čije je raskomadano tijelo pronađeno u veljači na Jarunu, bio je, kako kako tvrde srbijanski visokopozicionicirani policijski izvori, suradnik hrvatskih tajnih službi.

Navodno je baš ta činjenica da je bio suradnik hrvatskih tajnih službi bio glavni motiv za njegovu brutalnu likvidaciju koja se dogodila sredinom veljače ove godine.

Njegovo raskomadano tijelo je 8. ožujka pronađeno u jarunskom jezeru. Navodno su ga angažirali sada već bivši visokopozicionirani dužnosnici Protuobavještajne agencije, jer su procijenili da im može koristiti s informacijama iz podzemlja, piše Jutarnji list.

U PU zagrebačkoj u Petrinjskoj 30 putovnicu na ime Drago Cesar Kalinić je podigao s krivotvorenom osobnom iskaznicom. Drugu na ime Mladena Mandića sredio mu je upravo Cvetko Simić u jednom hrvatskom konzulatu u BiH, kazao je istražnom sucu Krešimiru Devčiću.

Kalinić je u Srbiji zbog sudjelovanja u ubojstvu Đinđića osuđen na 40 godina zatvora. Uskoro bi se trebao očitovati na zahtjev o izručenju Srbiji koji je omogućen novim sporazumom između dviju zemalja.

Vezane vijesti

Jočiću prijetnje nakon uhićenja pripadnika tzv. zemunskog klana

Jočiću prijetnje nakon uhićenja pripadnika tzv. zemunskog klana

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova pojačalo je mjere sigurnosti oko bivšeg ministra unutarnjih poslova Dragana Jočića kojega je Vuk Bojović,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika