12.07.2010. / 10:16

Autor: Nacionalova redakcija

Ministarstvo mora: Nautički turizam u laganom porastu

Najveći porast od 13 posto bilježi izdavanje vinjeta stranim jahtama koje su i prošle godine bile u Republici Hrvatskoj, što znači da je riječ o našim stalnim gostima

Nautičari sve češće posjećuju JadranNautičari sve češće posjećuju JadranOd početka godine do 10. srpnja 2010. lučke kapetanije i ispostave izdale su 21.783 vinjeta za strane brodice i jahte, što je za 0,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, priopćili su iz Ministarstva mora i prometa.

Najviše vinjeta izdala je Lučka kapetanija Pula (7246), zatim slijedi Rijeka (5395), a najmanje Ploče (47).

Najveći porast izdanih vinjeta (5,5 posto) bilježi Lučka kapetanija Zadar u kojoj je od početka godine do 10. srpnja izdano 3256 vinjeta.

Najveći porast od 13 posto bilježi izdavanje vinjeta stranim jahtama koje su i prošle godine bile u Republici Hrvatskoj, što znači da je riječ o našim stalnim gostima, dok je ukupan broj uplovljenja stranih jahti veći za 7,14 posto.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koristi priliku da upozori nautičare da se strogo pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe, posebice zabrane glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te da slušaju upozorenja za plovidbu i vremensku prognozu na propisanim VHF kanalima.

U slučaju da im treba pomoć nautičari se mogu od 0-24 javiti Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru na besplatnom telefonu 9155.

Vezane vijesti

Ministarstvo turizma uvodi e-konzultacije – dvosmjernu komunikaciju s

Ministarstvo turizma uvodi e-konzultacije – dvosmjernu komunikaciju s javnošću

S ciljem kvalitetnijeg i transparentnog informiranja te uključivanja građana u proces donošenja odluka, Ministarstvo turizma pokrenulo je novi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika