16.07.2010. / 11:29

Autor: Nacionalova redakcija

Kava u troje: Osuđeni Jurica na piću s ministrom pravosuđa i sucem Vrhovnog suda

"S Juricom sam prijatelj već 30 godina i nije neuobičajeno da sjednemo popiti kavu. Slučajno je tada naišao i ministar Bošnjaković kojem sam kratko čestitao na imenovanju", kaže Sessa

Đuro Sessa, Neven Jurica i Dražen Bošnjaković (Foto: Žarko Bašić/Pixsell)Đuro Sessa, Neven Jurica i Dražen Bošnjaković (Foto: Žarko Bašić/Pixsell)Kamere fotoreportera ulovile su novog ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića kako se sastao na kavi u zagrebačkom kafiću Charlie sa sucem Vrhovnog suda RH i predsjednikom Hrvatske udruge sudaca Đurom Sessom, te nepravomoćno osuđenim bivšim šefom hrvatske misije u SAD-u i predstavnikom pri UN-u, Nevenom Juricom.

Nepravomoćno osuđen, dakako, znači - nevin dok ga Vrhovni sud ne proglasi krivim, zbog čega ova kavica ostavlja dojam nedopuštenog ponašanja Sesse i Bošnjakovića. Međutim, niti jedan od spomenute trojice ne vidi ništa sporno u tom susretu i pritom tvrde da im nije ni palo na pamet razgovarati o problemu koji muči Nevena Juricu. Radi se, dakako, o nepravomoćnoj presudi za pronevjeru 677.000 kuna iz državnog proračuna.

Nismo razgovarali o tom mom slučaju. Bio je to kurtoazni susret tijekom kojeg nismo spominjali moju presudu, rekao je Jurica za Novi list.

Slično razmišljaju i ostala dva protagonista ovog razgovora.

"S Juricom sam prijatelj već 30 godina i nije neuobičajeno da sjednemo popiti kavu. Slučajno je tada naišao i ministar Bošnjaković kojem sam kratko čestitao na imenovanju. To što Juričin slučaj uskoro dolazi na Vrhovni sud RH nema s našim druženjem baš nikakve veze", tvrdi sudac Sessa.

Ministar Bošnjaković tvrdi kako ni sa kojom strankom ne razgovara ni o jednom slučaju.

"To je stvar sudaca koji su neovisni i ne pada mi na pamet kao ministru upuštati se u analize pojedinih predmeta. Jurica je moj stranački kolega, te je još uvijek nevina osoba jer nije pravomoćno osuđen", zaključio je ministar Bošnjaković.

Vezane vijesti

Pankretić se povlači iz politike

Pankretić se povlači iz politike

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić povlači se iz politike, piše Vjesnik. Odluka o povlačenju iz… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 16.07.10. 11:51

Lijepa naša Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska...


registracija
9/5/10

lolobrigita, 16.07.10. 12:30

Hajde uzmite vi,bilo tko,automobil od firme i vozajte ga,vi ili vaš supružnik na račun firme.Što će se dogoditi kad vas otkriju?Najurit će vas,naravno. Osim ako se ne zovete Kolinda.Tada će vam oprostiti.Dakle,na slici mi fali Kolinda.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika