21.07.2010. / 10:09

Autor: Nacionalova redakcija

Polančec na sudu: Odvjetniku dao pola mil. kuna za 19 stranica beskorisne studije

Polančec je prema optužnici zlouporabio bivši položaj potpredsjednika vlade na način da je državni proračun olakšao za 500 tisuća kuna

Damir Polančec u danima ponosa & slaveDamir Polančec u danima ponosa & slaveNekadašnji ministar gospodarstva Damir Polančec danas će boraviti na Županijskom sudu, gdje će se održati rasprava o utemeljenosti optužnice protiv njega i odvjetnika Petra Miletića za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, piše Večernji list.

Polančec je prema optužnici zlouporabio bivši položaj potpredsjednika vlade na način da je državni proračun olakšao za 500 tisuća kuna. Prema USKOK-voj optužnici, sa Miletićom je dogovorio izradu stručno pravne studije, premda u Ministarstvu nije postojala potreba za takvo nešto. Miletić je izradio studiju, i to od 19 stranica, od kojih su 4 stranice u potpunosti bile prepisane od drugog autora.

No, Polančec je studiju odobrio. Dakako, taj se dokument nikada nije koristio, premda je država iskeširala pola milijuna kuna. USKOK u optužnici predlaže da se Miletiću oduzme protupravno stečena imovina.

Bivši potrpredsjednik Vlade, koji je trenutačno utamničen zbog malverzacija u Podravci, i prije ovog slučaja je namještao poslove prijateljima i rodbini. Podsjetimo da je u rodnom mjestu Đelekovcu uredio postavljanje reflektora. Na taj način državu je oštetio za nešto više od 230 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 21.07.10. 12:02

Na pameti mi je Polančecova uporna inicijativa, naravno kao grudobran Sanadera, da se EPH-u ustupi Slobodna Dalmacija pošto poto,neovisno o očito kriminalnoj privatizaciji.A radi se,prema kaznenoj prijavi,o bar 100 milijuna kuna nepripade koristi EPH-u.O dobijanju medijskog prostora da ne govorim.Valjda će Poli i o tome reći nešto na sudu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika