24.09.2010. / 12:02

Autor: Andrea Belin

Preminuo predsjednik uprave trgovačkog lanca Merkur

Kako je priopćeno iz spomenute tvrtke, preostalih četvero članova uprave će zadržati svoje ovlasti i nastaviti s realizacijom planiranih zadataka za spašavanje Merkura

Bojan Knuplež, pedesetjednogodišnji predsjednik uprave trgovačkog lanca tehničkom robom, Merkur, preminuo je iznenada u četvrtak navečer u svom domu.

Kako je priopćeno iz spomenute tvrtke, preostalih četvero članova uprave će zadržati svoje ovlasti i nastaviti s realizacijom planiranih zadataka za spašavanje Merkura.

Podsjetimo, uprava ovog slovenskog trgovačkog lanca je prije tjedan dana objavila da je tvrtka insolventna jer gubici prelaze polovicu temeljnog kapitala. Najavila je izradu programa financijskog restrukturiranja koji će predložiti vjerovnicima.

Knuplež je na konferenciji za novinare izjavio da je vjerojatni scenarij sada postupak prisilnog poravnanje obveza, a ne stečaj.

Inače, na mjesto šefa uprave Merkura Knuplež je došao u lipnju ove godine. Od 2004. godine je obnašao dužnost predsjednika uprave Merkurove divizije Big Bang, a prije toga je bio direktor Sony Adriatica.

Vezane vijesti

Na polovima Merkura pronađen led

Na polovima Merkura pronađen led

NASA-ina letjelica Messenger pronašla je novi dokaz o postojanju leda na polovima planeta Merkur, piše BBC. Temperatura na površini planeta može… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika