01.10.2010. / 10:21

Autor: Nacional.hr

Ljut zbog isprava: Konzulat u Dusseldorfu napao 57-godišnji kosovski Albanac

Razlog zbog kojega je kosovski Albanac napao Generalni konzulat RH u Dusseldorfu navodno je njegeov pokušaj da od hrvatskog diplomatskog predstavništva ishoduje isprave koje mu po zakonu nisu pripadale, pa mu ih djelatnici konzulata nisu ni mogli izdati

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNapadač koji je Molotovljevim koktelima napao Generalni konzulat RH u Dusselsdorfu nije Hrvat već 57- godišnji G.Z., kosovski Albanac koji posjeduje hrvatsko državljanstvo - otkrilo je njemačko državno tužiteljstvo u Dusseldorfu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Napadač je rođen u Đakovici na Kosovu a nedavno je u Njemačkoj zatražio i politički azil. Zahtjev za azil je predao u Mindenu nedaleko od Dortmunda.

Razlog zbog kojega je kosovski Albanac napao Generalni konzulat RH u Dusseldorfu navodno je njegeov pokušaj da od hrvatskog diplomatskog predstavništva ishoduje isprave koje mu po zakonu nisu pripadale, pa mu ih djelatnici konzulata nisu ni mogli izdati.

Slobodna piše kako su u posljednje vrijeme česti pokušaji i pritisci na naša diplomatska predsatavništva od strane ovakvih pojedinaca kojima je cilj dobiti hrvatsko državljasntvo, a i drugu potrebnu dokumentaciju s kojom kasnije žele ishoditi i druga ekonomska prava i povlastice u EU, a i kod nas u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Napadnuta dva automobila američkog konzulata u Pakistanu

Napadnuta dva automobila američkog konzulata u Pakistanu

Bombaški atentat u kojem je u petak ubijen jedan prolaznik u Pešavaru bio je usmjeren na dva vozila američkog konzulata, a dva djelatnika konzulata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika