07.10.2010. / 07:50

Autor: Nacional.hr

Svjetski rekorderi: Hrvatska ima najveća davanja u svijetu za dohodak od 100.000 $

Ukoliko se želite preseliti iz zemlje svjetskih rekordera u neku u kojoj su porezna opterećenja znatno manja iz KPMG-a preporučuju neku od petro-država ili jedan od poreznih rajeva poput Bahama koji ima najmanju kombiniranu stopu.

Koliko je trenutno pogodno živjeti u Hrvatskoj pokazuje studija koju je objavio KPMG International, a prema kojoj se Jadranka Kosor i njeno društvo ministara iz banskih dvora mogu 'pohvaliti' s jednim svjetskim rekordom.

Prema toj studiji Hrvatska je zauzela prvo mjesto u konkurenciji 81 zemlje kada se uzme u obzir kombinirana stopa poreza na dohodak i socijalnih davanja s prihodima od 100.000 američkih dolara, prenosi Economist.

Porez na dohodak i socijalna davanja na taj dohodak u Hrvatskoj iznose 53 posto, a slijede nas Mađarska (47,9 posto), Papua Nova Gvineja (47,4), Grčka (44,7) i Austrija (44,5).

Istraživanje KPMG-a pokazalo je pokazalo je da su porezne stope i dalje nepromijenjene u većini država. No opći uzlazni trend iz ovogodišnjeg istraživanja pokazuje da se vlade odlučuju za povećanje poreznih stopa kao dio pristupa u borbi protiv deficita.

Ukoliko se želite preseliti iz zemlje svjetskih rekordera u neku u kojoj su porezna opterećenja znatno manja iz KPMG-a preporučuju neku od petro-država ili jedan od poreznih rajeva poput Bahama koji ima najmanju kombiniranu stopu.

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.10.10. 11:06

Vlada koja nije sposobna urediti državu tako da omogući kapitalu i tržištu da funkcioniraju onako kako bi to njenim građanima donijelo prosperitet,otima to na najvulgarniji način.Porezima,državnim taksama koje nemaju smisla u svojoj veličini(cijeni),te slanjem inspektora na teren koji ubiše male privrednike glupim "nalazima na licu mjesta".Velike ne diraju jer bi narušili doktrinu Tuđmana o 200 bogatih obitelji.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 07.10.10. 12:13

to nije jedini Hrvatski rekord u svijetu! Drugi rekord su najmladi umirovljenici na svijetu, treci rekord je najsporije i najnefikasnija drzavna birokracija u svijetu. Drzavna birokracija je u hrvatskoj tako spora, neljubazna, neupucena, neprofesionalna u usporedbi sa drugim zemljama da bi o tome trebalo snimiti film. Moglo bi se otvoriti nova grana turizma, studenti iz citavog svijeta trebali bi dolaziti u HR izucavati kako je moguce napraviti tako nefikasnu vojsku cinovnika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika