14.06.2011. / 13:05

Autor: Nacional.hr

Barbie je serijski ubojica

Iz Greenpeacea tvrde da je ova već 52 godine popularna lutka, odnosno njen proizvođač Mattel, jedan od uništavača prašuma u Indoneziji jer je pakiranje u kojem se Barbie nalazi napravljeno od drveća iz prašuma Indonezije

Barbie je zbog uništavanja prašuma u Indoneziji "ostavio" njen dečko, KenBarbie je zbog uništavanja prašuma u Indoneziji "ostavio" njen dečko, KenGreenpeace je optužio najpopularniju lutku na svijetu da je sadistički serijski ubojica koji uništava okoliš, prenosi Aol News.

Iz Greenpeacea tvrde da je ova već 52 godine popularna lutka, odnosno njen proizvođač Mattel, jedan od uništavača prašuma u Indoneziji jer je pakiranje u kojem se Barbie nalazi napravljeno od drveća iz prašuma Indonezije. Prašume u Indoneziji dom su mnogih rijetkih biljnih i životinjskih vrsta, poput Sumatranskog tigra, čija staništa se sječom prašuma uništavaju. Iz Greenpeacea su izjavili da je porijeklo Barbine kutije otkriveno nakon što je forenzički testirano i da nema sumnje da je kutija napravljena od drveća indonezijske prašume.

Aktivisti Greenpeacea su izjavili i da je ovakvo ponašanje Barbie narušilo njenu vezu sa plastičnim dečkom Kenom i to demonstrirali kad su se prerušeni u divovske Ken lutke prošetali zgradom Mattela u El Segundu u Kaliforniji, noseći transparente sa porukom:"Barbie, gotovo je, ne hodam sa curama koje uništavaju šume".Nakon ove akcije, aktivisti su uhićeni.

Iz Mattela su odgovorili na optužbe Greenpeacea, tvrde da je odgovornost važan dio Mattelove poslovne prakse te da su razočarani ovakvom razdražljivom reakcijom Greenpeacea.

Vezane vijesti

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Emisija stakleničkih plinova do 2020. godine mogla bi porasti na devet milijarda tona iznad razine potrebne za ograničenje globalnog zagrijavanja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika