15.07.2011. / 12:23

Autor: Totalsport

EP u jedrenju, klasa Finn: Kljakoviću Gašpiću za nijansu pobjeglo zlato

Naravno da sam zadovoljan, ali treba mi malo vremena da to baš skroz sjedne - nasmijao se umorno novi vicerpvak Europe

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIvan Kljaković Gašpić osvojio je srebrnu medalju na Europskom jedriličarskom prvenstvu za klasu Finn u Helsinkiju. Hrvatsko slavlje bilo je dvostruko jer je Josip Olujić novi juniorski europski prvak. Očekujemo i peto odličje u Helsinkiju, za Šimu Fantelu i Igora Marenića.

U kao i uvijek uzbudljivom plovu za odličja Ivan je bio četvrti, a Britanac Giles Scott prvi, što je obojici donijelo konačni zbir od 34 boda. Prema pravilima u slučaju izjednačenja gleda se tko ima više prvih mjesta, pa više drugih, trećih, itd. Naš kormilar i Britanac imali su obojica po tri pobjede, također su imali i isti broj drugih mjesta, te je omjer trećih mjesta donio zlato Gilesu Scottu.

- Ne osjećaš se dobro kad ovako izgubiš zlato, tako da mi još nije sjelo da imam srebro, i da sam evo pet godina zaredom na pobjedničkom postolju Europskog prvenstva. Naravno da sam zadovoljan, ali treba mi malo vremena da to baš skroz sjedne - nasmijao se umorno novi vicerpvak Europe.

Broncu je osvojio još jedan jedriličar iz Velike Britanije, Andrew Mills. Marin Mišura natjecanje je završio na desetom mjestu. Ostali kormilari koji se nisu plasirali među deset najboljih i plov za odličja nisu danas jedrili, tako da je Josipu Olujiću ostalo 31. mjesto ukupno i juniorsko zlato!

A u klasi 470 nakon 12 jedrenja među Europljanima vode Šime Fantela i Igor Marenić! Šime i Igor su drugi ukupno, iza Australaca Belcher/Page koji ne konkuriraju za europske medalje. Drugi Europljani su na trećem mjestu ukupno Izraelci Kliger/Sela, četiri boda iza našeg dvojca. S priličnom sigurnošću možemo očekivati sutra medalju!

Odlično zadnja dva dana jedre i Enia Ninčević i Romana Župan u ženskoj konkurenciji, ukupno su 17., odnosno 13. među Europljankama.

Vezane vijesti

Poznati svi prvaci Otvorenog prvenstva Hrvatske

Poznati svi prvaci Otvorenog prvenstva Hrvatske

Zadnjeg dana Otvorenog Prvenstva Hrvatske za olimpijske klase nije se jedrilo. Prvaci Hrvatske su Šime Fantela i Igor Marenić, Ivan Kljaković Gašpić,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika