12.08.2011. / 14:50

Autor: Martina Čizmić

Upalilo je:

Švicarski franak pada na 6,77 kuna

Pad vrijednosti franka rezultat je mjera koje je provela Švicarska narodna banka početkom tjedna

Švicarski franak oslabio je u odnosu na kunuŠvicarski franak oslabio je u odnosu na kunuNova tečajna lista Hrvatske narodne banke donosi dobre vijesti za građane koji imaju kredite u švicarskim francima. Naime, nakon što je po današnjem tečaju franak zabilježio pad na 7,06 kuna, tečajna lista koja se primjenjuje od sutra cijeni franak 6,77 kuna.

Pad vrijednosti franka rezultat je mjera koje je provela Švicarska narodna banka početkom tjedna. Podsjetimo, nakon što je švicarski franak počeo nekontrolirano jačati zbog investitora koji su napustili dolar i euro i okrenuli se franku, Švicarska narodna banka "upumpala" je u sustav 40 milijardi švicarskih franaka i tako mu smanjila vrijednost.

Tako je izbjegnut crni scenarij prema kojem je švicarski franak trebao ojačati na razinu eura, što bi ozbiljno utjecalo na trgovinsku razmjenu Švicarske i EU.

Vezane vijesti

Udruga Franak prikuplja podatke o stanju kreditnih dužnika i ponašanju banaka

Udruga Franak prikuplja podatke o stanju kreditnih dužnika i ponašanju banaka

S početkom ove godine Udruga Franak krenula je u još snažniju bitku za zaštitu prava dužnika u kreditima s valutnom klauzulom. Uz to što već nekoliko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika