26.09.2006. / 18:03

Autor: Ana Kirin

SUKOB INTERESA

Povjerenstvo traži izvješće o Sanaderovu putu u Veronu

Predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Josip Leko na konferenciji za novinare izvjestio je o postupcima Povjerenstva vezano za Sanaderov put u Veronu, Bandićevu kupnju novog stana, prodaju obiteljske kuće Željke Antunović, Đapićevo putovanje u London itd.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa od Vlade će zatražiti izvješće o tome je li premijer Ivo Sanader u Veronu putovao službeno ili privatno te će, kada ga dobije i razmotri, odlučiti ima li elemenata za pokretanje postupka, izvijestio je u utorak predsjednik Povjerenstva Josip Leko. Upitan hoće li Povjerenstvo od Vlade zatražiti račun koji je premijer platio za boravak u hotelu u Veroni, Leko je odgovorio da ne može nagađati kako će Povjerenstvo dalje postupati, da sve ovisi od Vladinog izvješća.

Povjerenstvo je zaključilo i da će provjeriti imovinsku karticu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako bi utvrdilo je li u karticu upisana kupnja stana u Zagrebu, odnosno je li Bandić tu kupljenu nekretninu upisao u karticu. Leko je napomenuo da je Bandić, kao i svaki drugi dužnosnik, dužan u karticu upisati promjenu stanja do kraja tekuće godine u kojoj je promjena nastala.

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak u vezi s prodajom obiteljske kuće zamjenice predsjednika SDP-a Željke Antunović, budući da je utvrdilo kako je kuću prodala njezina majka pa stoga nema elemenata za pokretanje postupka.
Od čelnika HSP-a Ante Đapića Povjerenstvo će zatražiti izjavu o njegovom putu u London na utakmicu između Arsenala i Dinama, a na temelju novinskih napisa da je put platio Dinamo. Nakon što razmotri prikupljenu dokumentaciju Povjerenstvo će odlučiti hoće li pokrenuti postupak.
Što se tiče napisa o tome da je predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac imenovana u nadzorni odbor jednog privatnog poduzeća, Leko je kazao da Povjerenstvo stoji iza stava da dužnosnik može biti u nadzornim odborima samo onih poduzeća koja su u gradskim odlukama označena od posebnog interesa za grad.
Povjerenstvo će od općinskih vlasti u Novalji i Mljetu zatražiti da im dostave izvode iz zemljišnih knjiga te odluke poglavarstava, a kako bi provjerilo prodaju općinskih zemljišta u tim mjestima.
Vezano uz novinske napise da su neki visoki državni dužnosnici bili na večeri u Korčuli koju je skupo platio tamošnji lokalni dužnosnik, Povjerenstvo je zauzelo stav da večera u društvenoj praksi sama po sebi nije sukob interesa.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika