08.03.2007. / 11:06

Autor: Stjepan Marković

KARLOVAC

Iz pritvora pušteni osunjičenici iz Karlovačke pivovare

Petero osumnjičenih odgovornih osoba iz Karlovačke pivovare pušteno je kući nakon što ih je Jasminka Jerinić Mušnjak, istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu saslušala. Tehničkom direktoru Gaboru Ligetiju je oduzeta putovnica.

Ispitivanje je trajalo pet sati i završilo nešto poslije ponoći. Na ispitivanje su sprovedeni tehnički direktor Gabor Ligeti, šef tehničkog sektora i glavni inženjer Slaven Siladić, zamjenik rukovoditelja proizvodnje i voditelj odjela fermentacije Marinko Kovačević, Zrinka Odrčić, djelatnica koja je u Karlovačkoj pivovari bila zadužena za zaštitu okoliša i Marija Tufeković, rukovoditeljica proizvodnje. Protiv njih su podnesene kaznene prijave zbog kaznenog dovođenja u opasnost života i imovine opasnim sredstvom ili radnjom, za što je predviđena kazna od jedne do deset godina zatvora. Karlovačka pivovara je također prijavljena, kao pravna osoba. Uhićene osobe su sprovedene u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu gdje ih je saslušala istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak koja radi na slučaju. Marija Tufeković jedina od osumnjičenih nije bila sprovedena u Istražni centar jer je trudna.

Martinović je 23. veljače šetao psa pokraj potoka Grabica kada se onesvijestio zbog udisanja plinova, te ga je hitna pomoć prevezla u karlovačku bolnicu. On se već 12 dana nalazi u komi.

Vezane vijesti

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Emisija stakleničkih plinova do 2020. godine mogla bi porasti na devet milijarda tona iznad razine potrebne za ograničenje globalnog zagrijavanja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika