02.06.2007. / 11:29

Autor: Nina Tomljanović

PODGORICA

Roćen: Pitanje Prevlake još nije riješeno

Roćen je odgovarajući na pitanja zastupnika u crnogorskom parlamentu, podsjetio da je pitanje Prevlake regulirano privremenim sporazumom koji se uspješno primjenjuje u obostranom interesu

Šef crnogorske diplomacije Milan Roćen, izjavio je, da pitanje o konačnom statusu Prevlake još nije riješeno, ali da sve to ne opterećuje vrlo dobre odnose Hrvatske i Crne Gore, prenose crnogorski mediji.

Roćen je odgovarajući na pitanja zastupnika u crnogorskom parlamentu, podsjetio da je pitanje Prevlake regulirano privremenim sporazumom koji se uspješno primjenjuje u obostranom interesu.

"Obje strane su svjesne da je riječ o privremenom sporazumu i kada se to pitanje spominje onda je to u dobrom duhu, uz puno uzajamno razumijevanje da na liniji dobre prakse u njegovoj primjeni treba težiti trajnom rješenju", kazao je Roćen.

Također je naveo da je prilikom posjeta premijera Željka Šturanovića Zagrebu spomenuto i pitanje Prevlake za koje je ocijenjeno da ni na koji način ne ugrožava razvoj dobrih odnosa dvije države, niti interese građana s obje strane granice - ni na moru, ni na kopnu.

''Prilikom definiranja konačnog statusa Prevlake neće biti zaobiđena Skupština Crne Gore'', kazao je Roćen.

"Kada za to dođe vrijeme, bit će ispoštovane sve procedure i neće se moći zaobići nijedno za to nadležno tijelo vlasti, a posebno parlament, utoliko prije što se svi sporazumi o reguliranju granice ratificiraju u Skupštini", rekao je šef crnogorske diplomacije.

Vezane vijesti

Gradonačelnik Podgorice sa sinom i vozačem pištoljem i šakama napao novinare

Gradonačelnik Podgorice sa sinom i vozačem pištoljem i šakama napao novinare

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, njegov sin Miljan i njihov vozač Dragan Radonjić fizički su, u noći između srijede i četvrtka, napali urednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika