19.10.2007. / 14:16

Autor: Katarina Zorić

SLUČAJ ŽUŽIĆ

Hrvoju Žužiću suđenje počinje 7. studenoga u Karlovcu

Sinu tajkuna Željka Žužića suđenje je prebačeno u Karlovac jer je njegova majka sutkinja u Velikoj Gorici.

Suđenje Hrvoju Žužiću (23), sinu tajkuna Željka Žužića, koji je, vraćajući se s noćnog provoda, pijan i prebrzo vozeći usmrtio 19-godišnju Ružicu Pavić, prebačeno je s velikogoričkog na karlovački Općinski sud jer je njegova majka sutkinja u Velikoj Gorici, a postupak će početi 7. studenoga.

Suđenje u Karlovac prebačeno je odlukom Vrhovnog suda, a na prijedlog velikogoričkog suda. Spis je dodijeljen sutkinji Elmi Kaleb Mamić koja je prvu raspravu zakazala za 7. studenog, rekla je danas glasnogovornica karlovačkog suda Nives Joha.

Predmet je uzet žurno u postupak jer je riječ o takozvanom pritvorskom spisu, budući da je Hrvoje Žužić pritvoren u Remetincu još od faze istrage i podizanja optužnice.

Podsjetimo, optužnica Žužića tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je propisana zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora. Naime, optužen je da se 1. kolovoza u Velikoj Gorici, s najmanje 2,15 promila alkohola u krvi i nedopuštenom brzinom od 111 kilometara na sat, "BMW-om 745" zabio u stražnji dio automobila u kojem je poginula putnica Ružica Pavić, dok je 22-godišnjem vozaču Hrvoju Matijašiću teško ozlijeđena kičma, zbog čega su mu djelomično oduzeti udovi.

Državno odvjetništvo je predložilo sudu da se optuženiku, kao sigurnosna mjera, oduzme vozačka dozvola te zabrani upravljanje svim vrstama motornih vozila.

Prema pisanju tiska, 23-godišnji Žužić je čak 19 puta prijavljivan zbog prometnih prekršaja, od čega pet puta zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Vezane vijesti

Sukob interesa: Tajkunu Željku Žužiću u sporu sudi supruga?

Sukob interesa: Tajkunu Željku Žužiću u sporu sudi supruga?

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici sutkinja Vesna Žužić, supruga vlasnika Soliduma Željka Žužića i majka Hrvoja Žužića osuđenog na pet godina zatvora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika