26.11.2007. / 14:15

Autor: Katarina Zorić

SUĐENJE

Hrvoju Žužiću produljen pritvor

Na odluku je burno reagirala Žužićeva obrana jer je očekivala da će, obzirom da istječe dvomjesečni pritvor, po zakonskoj obvezi o opravdanosti razloga biti raspravljano, i to na tročlanom sudskom vijeću

Hrvoju Žužiću, prema odluci sutkinje Elme Kaleb Mamić, produljen je pritvor. Na odluku je burno reagirala Žužićeva obrana jer je očekivala da će, obzirom da istječe dvomjesečni pritvor, po zakonskoj obvezi o opravdanosti razloga biti raspravljano, i to na tročlanom sudskom vijeću.

Danas je ispitan sudski vještak prometne struke Ivan Bedeniković.

Hrvoje Ivanković koji je bio suvozač Hrvoja Žužića kada je u prometnoj nesreći u Velikoj Gorici poginula 19-godišnja Ružica Pavić, danas nije došao na Općinski sud u Karlovcu gdje je trebao biti ispitan kao svjedok. Za slijedeću raspravu zakazanu za 10. prosinca sutkinja je naredila zagrebačkoj policiji da ga privede.

Do te rasprave u Varaždinskim Toplicama treba biti ispitan Hrvoje Matijašić, dečko poginule Ružice, kojemu je u nesreći, teško ozlijeđena kralježnica.

Unatoč protivljenju Žužićeva odvjetnika Ante Madunića, sutkinja je prihvatila prijedlog Općinskog državnog odvjetništva da se zatraži mišljenje vještaka toksikologa Zdravka Kovačića koji bi trebao odgovoriti je li Hrvoje Žužić sa 2,15 promila alkohola u krvi (koliko mu je izmjereno) uistinu mogao voziti i postupati onako kako se navodi u njegovoj obrani i iskazu u vrijeme istrage.

Pravosudna policija na ovu je raspravu Hrvoja Žužića u zgradu suda uvela kroz garažu pa tako nitko nije vidio je li, kao i prošli puta, na nogama imao lance. Lisičine su mu skinute u sudnici.

Odvjetnik Ante Madunić izjavio je medijima da je apsolutno uobičajeno da se okrivljenici u Žužićevoj situaciji, pa i s težim posljedicama i uz veću alkoholiziranost kod izazivanja prometne nesreće, brane sa slobode. Predlaže da mu se oduzme vozačka dozvola, a ako tu mjeru prekrši i bude zatečen u vožnji, da se odmah vrati u pritvor.

Dodao je da su njegovom klijentu otežavajuće okolnosti što mu je majka sutkinja, a otac bogat, a kod pravednog suđenja treba zanemariti te činjenice.

Majka Vesna Žužić, sutkinja na velikogoričkom sudu, pozvala se na kršenje Europske konvencije o ljudskim pravima, jer je njezinu sinu uskraćeno pravo da se brani sa slobode.

Vezane vijesti

Sukob interesa: Tajkunu Željku Žužiću u sporu sudi supruga?

Sukob interesa: Tajkunu Željku Žužiću u sporu sudi supruga?

Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici sutkinja Vesna Žužić, supruga vlasnika Soliduma Željka Žužića i majka Hrvoja Žužića osuđenog na pet godina zatvora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika