10.01.2008. / 20:45

Autor: Igor Ćutuk

EKSKLUZIVNO

Ani Mariji Getoš uručen poziv na obavijesni razgovor

Istraga je pokrenuta na zahtjev Vladimira Fabera, no policija istodobno provjerava i je li on povrijedio službenu dužnost

Ani Mariji Getoš, sestri Gordane Getoš Magdić, prije manje od pola sata na njezinoj kućnoj adresi u Zagrebu policijski službenici uručili su poziv za obavijesni razgovor povodom kaznene prijave koju je protiv nje i nepoznatog počinitelja podnio Vladimir Faber, savjetnik ministra unutarnjih poslova.

Ana Marija Getoš se sutra ujutro mora javiti u prostorije kriminalističke policije u Zagrebu.

Indikativno je kako je u ovom slučaju policija brzo reagirala s obzirom na to da je kaznena prijava podnesena samo dan ranije. Policija je danas i na svojoj internetskoj stranici objavila kako je započeta istraga protiv Ane Marije Getoš.

Osim istrage, pokrenute na zahtjev Vladimira Fabera, Odjel unutarnje kontrole MUP-a danas je nastavio i s provjerama i utvrđivanjem činjenica oko Faberove eventualne povrede službene dužnosti. Faber je razgovor sa sestrom Gordane Getoš Magdić obavio u slobodno vrijeme i izvan službe. Rezultati nalaza Unutarnje kontrole bit će poznati uskoro.

MUP tvrdi i da su svi postupci i prikupljanje dokaza od strane osječke policije tijekom kriminalističke obrade u predmetima o ratnim zločinima u Osijeku 1991. godine, koji su na Županijskom sudu u Zagrebu u fazi glavne rasprave, obavljeni profesionalno i uz poštivanje svih zakonskih propisa. Slijedom toga, MUP najoštrije odbacuje najnovija nagađanja dijela medija o nezakonitom prikupljanju dokaza tijekom kriminalističke obrade u tim predmetima.

Radi neovlaštenog snimanja i prisluškivanja, protiv Ane Marije Getoš prijavu je danas najavila i koordinatorica ženske udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka. Ana Marija Getoš u sinoćnjoj je emisiji Otvoreno HTV-a pustila snimku razgovora sa Sanjom Sarnavkom koja ju je nedavno povezala s Vladimirom Faberom.

Poslušajte i snimku Faberove Faberove ucjene, više o cijelom slučaju pročitajte u tekstu Ucjena protiv Glavaša, a o nelogičnim reakcijama Vladimira Fabera u tekstu Faber laže kako ga Nacional napada već dvije godine.

Vezane vijesti

Brkić: 'Vozio sam Porsche kao i ostali'

Brkić: 'Vozio sam Porsche kao i ostali'

Luksuzni Porsche panamera vozili su dužnosnici Ravnateljstva policije, izvještava Večernji list. Iz MUP-a tvrde kako vozilo nikada nije bilo plaćeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika