18.01.2008. / 15:32

Autor: Marijana Zrinjski

AKCIJA "PET ZVJEZDICA"

USKOK se žali na puštanje Žeravice i Kralja iz pritvora

USKOK je podnio žalbu na odluku o puštanju iz pritvora Ive Žeravice i Antuna Kralja, osumnjičene da su od vlasnika dubrovačkog hotela "Bellevuea" Gorana Štroka tražili 440 tisuća eura mita kako bi mu pribavili dozvole za rad hotela. Podsjetimo, oni su uhićeni 27. prosinca u tajnoj akciji policije i USKOK-a "Pet zvjezdica", a u privoru su se nalazili od 29. istog mjeseca.

Svoju odluku istražni sudac na splitskom Županijskom sudu Stanko Grbavac obrazložio je time da je pritvor predstojniku Ureda države uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Žeravici i vlasniku dubrovačke građevinske tvrtke Konel Kralju, bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Budući da su, kako je rekao sudac, ispitani svi svjedoci više nema potrebe da dvojac ostane u pritvoru.

USKOK međutim u žalbi ističe da su još prije odluke o puštanju osumnjičenika na slobodu, predložili ispitivanje još jednog svjedoka. Osim toga, prije dva dana podnijeli su zahtjev za proširenje istrage o kojem sud još nije odlučio. Stoga smatraju da je prvo trebala biti donesena odluka o proširenju istrage, a tek se onda, smatraju, trebala donijeti odluka o pritvoru. Na proširenje istrage USKOK se odlučio zbog sumnje da je Žeravica od Kralja zatražio da mu proda stan u Zagrebu po povoljnijim uvjetima. Za uzvrat obećao je da će mu iz Ureda države uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nabaviti dokumentaciju koja ga je zanimala.




Vezane vijesti

Presudio im kapitalizam

Presudio im kapitalizam

Bila je sparna lipanjska večer 2008. kad je hrvatski poduzetnik Goran Štrok svečano otvorio vrata svog obnovljenog hotela Excelsior u Dubrovniku.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika