14.07.2010. / 10:41

Autor: Nacionalova redakcija

Kuštrak nezadovoljan brzinom reformi: 'Tonemo jer je program oporavka zakasnio'

Kuštrak se osvrnuo i na rebalans proračuna rekavši kako bi Vlada trebala pripremiti rebalans kojem bi cilj bio da se za otplatu kamata ne zadužuje te da bi on osobno išao na "veliko restrukturiranje proračuna"

Damir KuštrakDamir Kuštrak"Hrvatska više od drugih zemalja u regiji tone zato što je program gospodarskog oporavka donesen prekasno", izjavio je u razgovoru za Večernji list predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Damir Kuštrak dodavši kako je program gospodarskog oporavka trebao biti donesen u travnju 2009. ili čak zimi 2008., a ne prije tek nekoliko mjeseci, odnosno u travnju 2010.

Kuštrak smatra kako bi se razdoblje koje je pred nama moglo iskoristiti da se "barem da se ne ponavljaju pogreške".

U programu gospodarskog oporavka Kuštrak kao najproblematičniju apostrofira njegovu brzinu te spominje činjenicu da su neke mjere planirane za kraj iduće godine, kada će vjerojatno biti izbori.

"Ipak, s obzirom na stanje u zemlji i međunarodne okolnosti, možda će se prvi put dogoditi da Vlada neće imati izbora i reforme će morati provoditi", kaže predsjednik HUP-a.

Kuštrak se osvrnuo i na rebalans proračuna rekavši kako bi Vlada trebala pripremiti rebalans kojem bi cilj bio da se za otplatu kamata ne zadužuje te da bi on osobno išao na "veliko restrukturiranje proračuna, a jedina stavka koja se ne bi smjela smanjivati su kapitalne investicije".

Vezane vijesti

'Trgovanje informacijama iz Porezne uprave je nedopustivo'

'Trgovanje informacijama iz Porezne uprave je nedopustivo'

Nakon što se u medijima pojavila informacija prema kojoj će Ivica Todorić i Emil Tedeschi morati Poreznoj upravi objasniti porijeklo imovine stečene… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 14.07.10. 11:03

Gosp.Kustrak,kako ne mozete razumjeti,do promjena nije doslo jer su one bolne za sve HDZ-ove ovisnike,ili bolje receno njegove potencijalne birace.Jer to moraju biti posto ovise o toj stranci.Tu lezi istina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika