16.07.2010. / 13:13

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Javio se i Kuštrak: HUP smatra kako je policijska intervencija bila neprimjerena

"Događaji i slike iz Varšavske šalju krive poruke o našoj zemlji i kao takvi potencijalno mogu imati dugoročno negativne učinke na odabir Hrvatske za neke nove investicijske projekte", smatra HUP. U priopćenju se "usprotivio nepoštivanju prava na početak radova po svim valjanim dozvolama"

Damir KuštrakDamir KuštrakHrvatska udruga poslodavaca najnovije događaje u vezi s izvedbom projekta "Cvjetni" u Zagrebu ocijenila je danas kao nepotrebne i štetne za ukupne gospodarske interese naše zemlje te pozvala izvršnu i sudbenu vlast "na zaštitu prava, odnosno pravnu sigurnost investicija".

"Događaji i slike iz Varšavske šalju krive poruke o našoj zemlji i kao takvi potencijalno mogu imati dugoročno negativne učinke na odabir Hrvatske za neke nove investicijske projekte", smatra HUP. U priopćenju se "usprotivio nepoštivanju prava na početak radova po svim valjanim dozvolama".

HUP izražava i neslaganje s primijenjenom policijskom intervencijom te smatra da se početak radova mogao osigurati na puno primjereniji način.

Pozvavši izvršnu i sudbenu vlast da zaštiti prava, odnosno pravnu sigurnost investicija, HUP naglašava da bez toga "neće biti novih poduzetničkih inicijativa, a time ni novog zapošljavanja".

"I u našoj bi zemlji moralo zaživjeti pravilo da je posjedovanje svih potrebnih dozvola jamac za početak izvedbe projekta. U protivnom investitori će se sve teže upuštati u takav hazard pravne nesigurnosti vlastitih investicija. Zato je 'slučaj Varšavska' poučan za sve sudionike", smatra HUP i napominje da su Hrvatskoj potrebna ulaganja i otvaranje novih pogona.

"To je najizravniji način novog zapošljavanja. A bez pravne sigurnosti koja mora biti u temelju svakoga investicijskog pothvata (a to je u današnjim uvjetima gotovo svaka investicija), nema ni novih poduzetničkih inicijativa, ni novog zapošljavanja", upozoravaju.

Vezane vijesti

'Trgovanje informacijama iz Porezne uprave je nedopustivo'

'Trgovanje informacijama iz Porezne uprave je nedopustivo'

Nakon što se u medijima pojavila informacija prema kojoj će Ivica Todorić i Emil Tedeschi morati Poreznoj upravi objasniti porijeklo imovine stečene… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika