02.10.2010. / 08:58

Autor: Hina

Predstavljena 'Jesen u Zagrebu'

Savjetnik za kulturu zagrebačkog gradonačelnika Duško Ljuština istaknuo je kako su rijetke Jeseni u glavnim gradovima Europe koje imaju primjerice festival komorne glazbe, veliki jazz festival i koji u istoj toj Jeseni imaju Evgenija Kisina i Ivu Pogorelića

Duško LjuštinaDuško LjuštinaTreći Međunarodni multikulturalni susreti - YES. ZGB - "Jesen u Zagrebu" s bogatim i raznovrsnim kulturnim programom koji se održavaju do 21. prosinca u Zagrebu predstavljeni su u petak na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević istaknula je da je riječ o jednoj manifestaciji koja je skromno krenula prije tri godine te da se nada da će kulturni program koji je ponuđen ove jeseni doista biti osvježenje ne samo za Zagrepčane nego i za sve posjetitelje grada Zagreba. Nadam se da će glazbene i manifestacije vezane uz teatar, izložbe, performansi, film i neki drugi programi doista obilježiti ovu treću Jesen u Zagrebu, rekla je.

Savjetnik za kulturu zagrebačkog gradonačelnika Duško Ljuština istaknuo je kako su rijetke Jeseni u glavnim gradovima Europe koje imaju primjerice festival komorne glazbe, veliki jazz festival i koji u istoj toj Jeseni imaju Evgenija Kisina i Ivu Pogorelića. Istaknuo je da je ove godine Grad Zagreb za taj projekt izdvojio 150.000 kuna, na posebne programe, koordinaciju i promidžbu, jer nisu imali više.

Rekao je kako se nada da će se odmah početi pripremati i naredna, četvrta "Jesen u Zagrebu" kako bi se moglo ozbiljnije razgovarati s turističkim djelatnicima o publici u Zagrebu.

Predstavljena je i programska knjižica YES ZGB, izdana u 1000 primjeraka i 500 primjeraka na engleskom jeziku. Nakladnik knjižice je Koncertna direkcija Zagreb, a urednica Mani Gotovac koja je istaknula kako se na susretima "Jesen u Zagrebu" pokazuje sveukupni projekt kulture, te da objedinjuje i promovira radove i programe brojnih festivala i institucija te njihovih ravnateljica i ravnatelja.

Ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Davor Žagar naglasio je povezanost zagrebačkog turizma s kulturom i rekao kako je to najbitniji razlog da zagrebački turizam raste po stopi od deset posto godišnje.

Vezane vijesti

Ljuština za madeIN: Da je Račan živ Bandić ne bi krenuo samostalnim putem

Ljuština za madeIN: Da je Račan živ Bandić ne bi krenuo samostalnim putem

Nakon višemjesečne šutnje Duško Ljuština, najdugovječniji kazališni ravnatelj i višegodišnji bliski suradnik Milana Bandića odlučio je progovoriti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika