17.11.2010. / 07:23

Autor: Hina

Bob: Maksimalna brzina ograničena na 135 km/h

Međunarodni bob savez donio je odluku prema kojoj je maksimalna dozvoljena brzina na svim stazama koje će se ubuduće graditi 135 kilometara na sat. Također, nakon pregleda postojećih staza, na kojima se odvijaju natjecanja, preporučeno je pojačano osiguranje na kritičnim mjestima.

Pravila su donesena nakon smrti mladog GruzijcaPravila su donesena nakon smrti mladog GruzijcaMeđunarodni bob savez donio je odluku prema kojoj je maksimalna dozvoljena brzina na svim stazama koje će se ubuduće graditi 135 kilometara na sat. Također, nakon pregleda postojećih staza, na kojima se odvijaju natjecanja, preporučeno je pojačano osiguranje na kritičnim mjestima.

Ove odluke donesene su kako bi se pokušala umanjiti mogućnost teških nesreća koje za posljedicu mogu imati i pogibije natjecatelja, kao što se to dogodilo tijekom ovogodišnjih Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru kada je smrtno stradao gruzijski sanjkaš Nodar Kumaritašvili.

Vezane vijesti

Britanci protiv krize povećanjem brzine na autocestama

Britanci protiv krize povećanjem brzine na autocestama

Britanska vlada našla je lijek za usporavanje gospodarstva - namjerava povećati dopuštenu brzinu na autocestama. "Vrijeme je da se Velika Britanija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika