18.01.2011. / 20:50

Autor: Hina

Tuniski čelnici dali ostavke u stranci

Ostavkama privremenog predsjednika i prijelaznog premijera odvajaju se državna tijela od političkih stranaka, što je u ponedjeljak odlučila nova vlada nacionalnog jedinstva, prenosi TAP

Privremeni tuniski predsjednik Fued Mebaza i premijer Mohamed Ganuši dali su u utorak ostavke Ustavnom demokratskom okupljanju (RCD), stranci svrgnutog predsjednika Zina El Abidina Ben Alija, javila je službena tuniska agencija TAP.

RCD je objavio priopćenje, na koje se poziva TAP, da je isključio bivšeg predsjednika Ben Alija i njegovih šest suradnika na temelju istrage u stranci, nakon teških događaja koji su potresli zemlju zadnjih tjedana.

Ostavkama privremenog predsjednika i prijelaznog premijera odvajaju se državna tijela od političkih stranaka, što je u ponedjeljak odlučila nova vlada nacionalnog jedinstva, prenosi TAP.

To je objavljeno nakon oštra osporavanja sastava te vlade u kojoj je osam članova dosadašnje ekipe bivšeg diktatora, a svi su članovi RCD-a koji je vladao 23 godine.

Vezane vijesti

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Bivši tuniski predsjednik Zine El Abidine Ben Ali osuđen je u srijedu u odsutnosti na 20 godina zatvora na vojnom sudu u Tunisu zbog "poticanja na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika