19.01.2011. / 08:29

Autor: Totalsport

NBA liga: Poraze upisali Miami i Chicago

Charlotte Bobcatsi ponovno su svladali Chicago Bullse, vodeću momčad Centralne divizije, ovaj puta s 83-82 u United Centeru. Svladali su ih i prošle srijede ubilježivši do novog međusobnog ogleda tri vezana poraza

Favorizirane momčadi Istočne konferencije NBA lige, Miami Heat i Chicago Bullsi, upisale su poraze u utakmicama odigranima u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu...

Miami, najbolja momčad Jugoistočne divizije najjače košarkaške lige svijeta, pao je nakon produžetka u svojoj American Airlines Areni u kojoj su bolji bili Atlanta Hawksi. Konačan rezultat bio je 93-89, a poraz Miamiju četvrti uzastopni. Čudno ili ne, u neizvjesnim utakmicama koje se odlučuju unutar pet koševa razlike, Heat je na skromnom omjeru 1-7.

Domaćin je igrao bez Chrisa Bosha, ali s LeBronom Jamesom (34 poena, 10 skokova, sedam asistencija) i Dwyaneom Wadeom (27 poena, šest asistencija) koji su kombinirano izgubili dvanaest lopti, svaki po šest.

Svakako je zanimljiv bio učinak Joela Anthonyja, krilnog centra momčadi koji je ove sezone na prosjecima od 1.8 poena i 3.6 skokova po utakmici. U više od 43 minute provedene u igri nije niti jednom pokušao pogoditi koš, takvu priliku nije imao niti sa crte slobodnih bacanja, a uhvatio je osam lopti u napadu i osam u fazi obrane. Ovakvom statistikom "pohvaliti" se mogao samo još Dennis Rodman koji je 16 skokova bez pokušaja ubačaja ostvario tri puta u razmaku od tri tjedna u siječnju 1994. godine. Igrao je tada za San Antonio Spurse.

Devetnaest poena (8-24 iz igre), pet skokova i deset asistencija bio je učinak Joea Johnsona za pobjedničku momčad u ovome susretu.

Charlotte Bobcatsi ponovno su svladali Chicago Bullse, vodeću momčad Centralne divizije, ovaj puta s 83-82 u United Centeru. Svladali su ih i prošle srijede ubilježivši do novog međusobnog ogleda tri vezana poraza. Za prekid niza pobrinuli su se Gerald Wallace s 13 poena i 16 skokova, odnosno D.J. Augustin s 15 ubačenih koševa. Bullse, bez Carlosa Boozera, je predvodio Derrick Rose (33 poena).

NBA liga, utorak:

Chicago - Charlotte 82-83 (Rose 33p, 5s, 4a / Wallace 13p, 16s, 4a, Augustin 15p, 5s)

Miami - Atlanta 89-93, produžetak (James 34p, 10s, 7a, 6il / Johnson 19p, 5s, 10a, Smith 15p, 12s)

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika